Vacatures
menu
Detachering & Outsourcing
11. 12. 2018

Outsourcing leerlingenvervoer

Outsourcing

Forseti verzorgt met een team van zeven personen de volledige uitvoering van het leerlingenvervoer voor de gemeenten Haarlem, Tiel, Dongen, Lelystad, Bergen (NH), Uitgeest, Castricum, Heiloo, Loon op Zand en Alkmaar. Op onze eigen locatie zijn wij voor deze gemeenten het leerlingenvervoerloket en staan wij alle betrokkenen te woord. We dragen zorg voor de bemiddeling en voeren het aanvraagproces geheel volgens de verordeningen en beleidsregels van de individuele gemeenten uit. De continuïteit en bereikbaarheid zijn gewaarborgd door een gegarandeerde telefoonbezetting op alle werkdagen. Beschikkingen liggen binnen een week op de deurmat van de ouders/verzorgers.

Promotievideo outsourcing leerlingenvervoer

In deze video leggen we uit hoe outsourcing werkt en wat het voor uw gemeente kan betekenen!

Leerlingenvervoer.nu

Wij werken met het geautomatiseerde aanvraagsysteem leerlingenvervoer.nu. De indiener wordt hierbij op een heldere manier door de aanvraag geleid. Door alleen de noodzakelijke vragen te stellen, is er snel zicht op de toekenning van het vervoer. Wij zien duidelijk dat door deze werkwijze ook ouders/verzorgers in de loop der jaren anders naar het leerlingenvervoer gaan kijken. Ze vragen hierdoor niet standaard taxivervoer aan.

Kruisbestuiving

Het is mooi om te zien dat ervaringen uit de ene gemeente worden opgepikt door andere gemeenten. Op verschillende vlakken leert men van elkaar. Bijvoorbeeld: hoe gaan we om met het vervoer van asielzoekers naar een taalklas? Of hoe starten we trajecten op om leerlingen zelfstandig te laten reizen?

Zelfredzaamheid

Ook wij vinden zelfredzaamheid belangrijk en staan achter de verschillende initiatieven om dit te stimuleren. Binnen een aantal gemeenten is het digitale aanvraagsysteem hierop ingericht. Ouders/verzorgers kunnen zich vrijblijvend voor trajecten aanmelden om hun kind zelfstandig naar school te leren reizen. Bij succes is dit een winstsituatie voor alle partijen.

Steeds complexer

De aanvragen binnen het leerlingenvervoer worden steeds complexer. Er zijn steeds meer partijen bij betrokken, zoals wijkteams, afdeling Jeugd, Leerplicht, vervoerders en scholen. Dit vergt niet alleen een goede afstemming en een goed inlevingsvermogen, het is ook noodzakelijk om de eigen verordening en het beleid te bewaken. Door onze kennis en ervaring komen wij in dit soort situaties altijd tot een passende oplossing.

Positieve klanten!

Wat vinden de gemeenten die ervaring hebben met outsourcing van leerlingenvervoer?

“We hebben een slag gemaakt op efficiency én meer inzicht gekregen. Door kennis van buiten te halen kunnen we het leerlingenvervoer efficiënter organiseren en hebben we gelijk een waardevolle sparringpartner.”

Vivienne Massée, Kwaliteitsexpert Sociaal Domein BUCH

Klik hier voor het hele interview

“Als ambtenaar ben ik ook minder goed bekend met de dynamiek van de vervoerswereld. Fijn om dan kennis en kunde naast je te hebben en samen op te trekken.”

Agnes Becker, Beleidsmedewerker Jeugd gemeente Haarlem

Klik hier voor het hele interview

Bent u benieuwd naar meer ervaringen? Of wilt u meer informatie over ons team en onze werkwijze? Neem een kijkje op onze site. 

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met Joanita Hoegen via (073) 523 10 60.

 

Terug naar overzicht
scroll