Bekijk onze vacatures

“Werken met Forseti is werken met professionals, die verstand van vervoer hebben in alle facetten.”

Dinie de Bruin, gemeente Doetinchem

Contractmanagement

Wat is de juiste uitvoering?

U heeft goed nagedacht over uw visie en beleid op doelgroepenbeleid, u bent heel gericht op zoek gegaan naar de juiste vervoerder en passende afspraken. Nu is het zorg om de kwaliteit van de uitvoering te borgen. Forseti is een bekende contractmanager binnen de branche van het doelgroepenvervoer. Ook omdat we zo actief zijn bij het voortraject: het vaststellen van het beleid en het begeleiden van het inkooptraject van de aanbesteding.

We kunnen de financiële kant monitoren

Bij Forseti kunnen we het hele traject van uitvoering monitoren. Zo zorgen onze specialisten voor de factuurcontrole; hiervoor zetten ze de snelle en efficiënte webapplicatie SmartWheels in. Daarnaast houden we de kostenontwikkeling in de gaten, verzorgen periodieke analyses en managementrapportages. We bewaken en optimaliseren de efficiency in de uitvoering van het vervoer en overleggen periodiek met u en de vervoerder. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u ook daadwerkelijk krijgt wat u heeft ingekocht.

We toetsen de efficiency van routeplannen

De efficiëntie in het routeplan van uw vervoerder heeft vaak invloed op de kosten, maar ook op de uitvoeringskwaliteit. Inefficiënte routes leiden al snel tot langere reistijden en hogere kosten. Daarnaast is het onnodig inzetten van voertuigen kostbaar en ook uit milieuoogpunt onnodig belastend. Onze adviseurs zijn zeer ervaren en bedreven in het maken- en beoordelen van routeplanningen en dat doen ze met een onafhankelijke, frisse blik. Daarnaast beschikken we over de beste tools waarmee u snel en efficiënt de planning van uw vervoerder kunt beoordelen.

En we verzorgen audits voor kwaliteitsverbetering

Forseti kan ook via audits voor meer inzicht zorgen. Onze auditors bezoeken regelmatig vervoerders om de bedrijfsvoering te inspecteren. Ze gaan daarbij voor u na hoe de vervoerder de kwaliteit van de uitvoering binnen de eigen organisatie heeft geborgd. Denk hierbij ook aan de aanname en administratie van ritten, het personeel en het wagenparkbeheer. De resultaten uit de audit helpen u bij verdere kwaliteitsverbeteringen binnen het contract of bij de implementatie van een nieuwe contract. We voeren namelijk ook regelmatig ook audits uit voorafgaand aan de start van een contract om te kijken of de (nieuwe) opdrachtnemer gereed is voor de uitvoering van het vervoer.

We kunnen ook verschillende onderzoeken uitvoeren om u een goed beeld te geven van de kwaliteit en de beleving ervan.

Reken op slimme tools

Bij Forseti gaan we met de tijd mee en maken we gebruik van innovatieve mogelijkheden om processen te verbeteren. Zo zetten we bij de factuurcontrole de snelle en efficiënte webapplicatie Smartwheels in. Om de communicatie over het vervoer bij u te optimaliseren werken we met Smartwheels. Deze online toegankelijke applicatie zorgt ervoor dat u de vervoersprocessen in groepsvervoer optimaal kunt inrichten, sturen en beheren.
Voor collectieve vervoerssystemen hebben we ook een online monitoringstool: SmartFact. SmartFact valideert de ritgegevens van de vervoerder op de gestelde eisen en genereert op basis hiervan schaduwfacturen, berekeningen voor de bonus-/malusregeling en managementrapportages. Zo ziet u iedere maand of u betaalt wat u moet betalen en welke ontwikkelingen plaatsvinden in het vervoer.


Onze mensen helpen u graag verder

Ronald Derks
Senior adviseur contractbeheer
scroll