Vacatures
menu
Even kennismaken met

‘Ik maak de vertaalslag van data naar praktische toepassingen’

7 maart 2023
Maartje van Bussel
Junior Data Analist

Maartje is sinds december vorig jaar bij ons in dienst als junior data analist. Met haar vermogen om data te vertalen naar praktische toepassingen is zij al snel van onmisbare waarde binnen ons team. Hoe ze bij Forseti terecht kwam? En wat het werken bij Forseti zo leuk maakt? Lees hier het verhaal van Maartje.

“Mijn studiepad is bijzonder. Na het vwo heb ik eerst een jaar wiskunde en informatica gedaan. Dat was reuze interessant. Maar in deze opleiding miste ik de toepassing. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de opleiding facility management, dat paste me beter. Hier voelde ik me heel erg op mijn plek, alleen miste ik hier de diepgang en het technische aspect. 

Tijdens het afstudeerjaar kreeg ik de kans om een premaster te volgen. Na deze premaster kon ik de Master Business Analytics & Management volgen. Dit was precies de combi waar ik naar zocht. Hier leerde ik de vertaalslag te maken tussen data en praktische toepassingen.”

Ik voelde me al snel thuis

“Na mijn opleiding ging ik op zoek naar een baan. Via Linkedin kwam ik in contact met Forseti.  Al vanaf het eerste gesprek met Harald en Hinke voelde ik een klik. En nu ik een paar maanden werkzaam ben hier, kan ik wel zeggen dat ik me hier thuis voel. Het is een heel fijn bedrijf om te werken. De sfeer is goed, de mensen zijn heel toegankelijk. Iedereen staat altijd open voor vragen en inzichten. En ook de diversiteit van werkzaamheden vind ik heel fijn. 

De basis van mijn werk zijn de factuurcontroles voor onze opdrachtgevers. Daarnaast krijg ik allerlei vragen van collega’s en opdrachtgevers die te maken hebben met data. Van het maken van rapportages van klanttevredenheidsonderzoeken tot het doen van een data-conversie voor het importeren van gegevens in een nieuw systeem. Ik vind het fijn om die afwisseling te hebben.”

Optimaliseren en automatiseren 

“Samen met Renske maak ik de vertaalslag tussen data en de praktische toepassingen voor onze opdrachtgevers én voor onszelf. Op dit moment is Renske met zwangerschapsverlof en zorg ik ervoor dat haar processen blijven doorlopen. Ondertussen kijk ik waar we processen kunnen optimaliseren en automatiseren.”

Factuurcontroles en rapportages

“Wat de opdrachtgever van mijn werk ziet? Dat zijn voornamelijk de factuurcontroles, waarbij ik facturen toets op efficiency. Zo controleer ik bijvoorbeeld of de vervoerder wel optimale routes rijdt en ook factureert naar de opdrachtgever. In dat opzicht zien opdrachtgevers het effect van mijn werk voornamelijk in de kosten die ze maken. 

Naast de factuurcontroles maak ik ook rapportages. Wat zijn de maandelijkse kosten? En hoe verhoudt zich dat met de verschillende indicatoren? Op basis van die rapportages kan ik samen met contractbeheerders advies geven. Door alle data te combineren kunnen we daar slimme conclusies uit halen en laten zien waar we op moeten sturen om kostenefficiënter te werken. Optimaliseren begint met inzicht.” 

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Radertjes in Doelgroepenvervoer | Contractmanagement en data

Doelgroepenvervoer is een geheel van veel radertjes. De meest zichtbare zijn de reiziger en de chauf...

Gerelateerd

Van statisch naar dynamisch contractbeheer bij zorginstelling De Waerden

Waarschijnlijk krijg je nu periodiek een rapportage aangeleverd van de uitvoering van de vervoerder....

scroll