Vacatures
menu

Van Overleven naar Betekenis Geven in Leerlingenvervoer

7 november 2023
Pablo Ottenhof
Frontoffice medewerker

Leerlingenvervoer is meer dan een busritje van huis naar school en weer terug. Achter de schermen zorgt een team van toegewijde mensen ervoor dat alles soepel verloopt. Een van die mensen is Pablo. Met zijn unieke achtergrond en ervaring brengt hij Forseti iets extra’s. “Ik weet hoe het is om in dat busje te zitten,” zegt hij.

Hoe Pablo bij Forseti kwam

Een simpel appje van een oude collega, Natasja, zette alles in beweging. “Natasja en ik werkten eerder samen bij Solo Partners. In mijn hoofd was ik daar al klaar. Toen zij me appte, wist ik dat dit een kans was die ik niet kon laten liggen,” vertelt Pablo.

De schakel tussen werelden

Bij de Frontoffice is Pablo één van de contactpersonen voor ouders, gemeenten en vervoerders. “Het is een constante puzzel. Elke dag krijgen we te maken met andere problemen en uitdagingen, en dat maakt het juist zo boeiend,” legt hij uit. Of het nu gaat om de status van een aanvraag of een ritplanning, Pablo is degene die de lijntjes kort houdt.

Door de ogen van een kind

Wat Pablo’s rol extra bijzonder maakt, is zijn persoonlijke ervaring met leerlingenvervoer. Maar die ervaring gaat veel verder dan alleen het vervoer. Toen Pablo 1,5 jaar oud was, kreeg hij hersenvliesontsteking en lag hij drie maanden in het ziekenhuis. “De artsen vertelden mijn ouders dat beide onderbenen eraf moesten om me in leven te houden,” zegt hij. Sindsdien gaat Pablo door het leven zonder onderbenen, maar met protheses.

Deze ingrijpende levenservaring geeft Pablo een uniek perspectief op de uitdagingen van leerlingenvervoer. “Als kind vond ik het lastig om altijd afhankelijk te zijn,” herinnert hij zich. Deze ervaring helpt hem nu om beter te begrijpen wat ouders en kinderen doormaken. “Ik snap de frustraties en probeer daar zo goed mogelijk op in te spelen.”

Uitdagingen en overwinningen

Het werk is niet altijd makkelijk, vooral als emoties hoog oplopen. “Het mooiste is als je een gesprek kunt omdraaien. Als iemand boos belt en je kunt diegene geruststellen, dan is mijn dag goed,” zegt Pablo. Hij herinnert zich een moment waarop hij een huilende ouder aan de lijn had. “We hebben het toch voor elkaar gekregen dat hun kind kon meereizen. Dat zijn de momenten waarvoor je het doet.”

Een dag uit het Leven

Pablo’s werkdag is een mix van telefoontjes, e-mails en overleggen, maar hoe ziet dat er precies uit? Hier een blik op zijn dagelijkse routine:

Wat de toekomst brengt

Hoewel hij nog maar net bij Forseti werkt, heeft Pablo al duidelijke plannen voor de toekomst. “Ik wil meer betekenen op het gebied van zelfredzaamheid. Gezien mijn eigen geschiedenis kan ik daar echt iets in betekenen,” zegt hij.

Een laatste woord

Als afsluiter heeft Pablo nog een boodschap voor alle ouders: “Weet dat er achter de schermen keihard gewerkt wordt om alles zo goed mogelijk te regelen. Een beetje begrip kan wonderen doen.”

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Over glimlachen, samenhang en rust brengen

Natasja Govers is al een aantal maanden onderdeel van Team Forseti. Als kwaliteitsmedewerker onderzo...

Gerelateerd

Hulp in de hectiek van leerlingenvervoer aan de start van het schooljaar

In dit artikel duiken we in de mogelijkheden die het Mobiliteitsbureau van Forseti biedt. Om de druk...

scroll