Vacatures
menu
Even kennismaken met

Over glimlachen, samenhang en rust brengen

11 oktober 2023
Natasja Govers
Kwaliteitsmedewerker

Natasja Govers is al een aantal maanden onderdeel van Team Forseti. Als kwaliteitsmedewerker onderzoekt en verbetert ze processen rondom het doelgroepenvervoer. Maak kennis met Natasja.

Bruggen slaan tussen uitvoering en beleid. Dat deed ik in mijn vorige baan, en daar richt ik me nu bij Forseti ook op: het samenbrengen van kennis, meedenken hoe iets gestructureerder kan. Dat meedenken wordt gewaardeerd en dat is fijn om te merken. Forseti is een hele fijne organisatie. Er hangt een goede sfeer, iedereen is makkelijk benaderbaar.   

Nieuwe branche

Ik vind het leuk om te leren en me dingen eigen te maken, te snappen hoe het loopt. Dat geeft me energie. Dan zit ik hier goed want het doelgroepenvervoer is een nieuwe branche voor mij. Er komt zoveel meer bij kijken dan je denkt. Als buitenstaander sta je daar niet bij stil. We hebben contact met scholen, met ouders, gemeenten en vervoerders. 

We willen het vervoer goed regelen. Voor de reiziger uiteraard, maar ook voor de gemeenten. Het is zaak dat het werk dat de gemeente heeft overgedragen aan ons efficiënt gebeurt. Maar ook de vervoerders kennen grote uitdagingen. Ze hebben niet alleen te kampen met zorgelijk gedrag van leerlingen in de bus, maar ook met een tekort aan chauffeurs. Het laatste wat we willen is dat een kind thuis komt te zitten. 

Wat dat betreft merk ik dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat alle partijen willen meedenken. Het is zo belangrijk om in gesprek te blijven en samen te werken

Samenhang

Dat is iets waar ik me ook mee bezighoud. Het samenbrengen van kennis, partijen, het verbinden van beleid met de uitvoering. Ik kijk naar organisatie en structuur, en waar we kunnen verbeteren. 

Weten wat er speelt in de uitvoering vind ik heel belangrijk. Om mijn functie richting te kunnen geven, heb ik eerst een basis nodig. Dan is meedraaien op de frontoffice een mooi startpunt. Voor mij is het goed om te weten waar de vragen van ouders over gaan. Met die context kan ik ook zien waar we kunnen verbeteren. Uiteraard zijn de klanttevredenheidsonderzoeken ook een belangrijke input. 

En verder?

Verder ben ik ook betrokken bij contractbeheer. Bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van knelpunten bij het facturatieproces van vervoerders. Samen met collega’s onderzoeken we welke oplossingen het best passend zijn. 

Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor gemeenten voor overstijgende (beleids)vraagstukken. Ook behoren onder andere het bewaken van de toepassing van privacywetgeving (AVG), het begeleiden van implementatietrajecten outsourcing leerlingenvervoer en het behandelen van bezwaren tot mijn takenpakket. 

Ik wil graag dingen snappen. Maar het leren kennen en snappen van een organisatie heeft gewoon tijd nodig. Het is fijn om te merken dat die ruimte er is. Want alleen als ik weet hoe iets loopt, kan ik rust en overzicht creëren. 

Een glimlach

Het geeft me energie om nieuwe situaties te leren kennen en samen dingen aan te pakken. Daarom is het zo fijn om bij Forseti te werken. Het is een organisatie in ontwikkeling, ik kan er mijn ei kwijt. 

Toen ik een nieuwe baan zocht, was ik op zoek naar werk waar ik blij naar toe zou gaan. En waarvandaan ik met een glimlach op mijn gezicht weer naar huis zou rijden. Dat heb ik hier gevonden.

Lijkt het jou ook wel wat om bij Forseti aan de slag te gaan? 

Kom eens op de koffie, kunnen we kijken of het klikt

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Terugblik: start leerlingenvervoer schooljaar 22/23

Hoe is de start van dit schooljaar verlopen? Is al het leerlingenvervoer tijdig aangevraagd? En hoe ...

Gerelateerd

Met samenwerking krijg je grip op kosten in het doelgroepenvervoer

Doordat we doelgroepenvervoer moeten aanbesteden, belanden gemeente en vervoerder elke paar jaar in ...

scroll