Vacatures
menu

Hulp in de hectiek van leerlingenvervoer aan de start van het schooljaar

12 september 2023
Linda Bloksma
Consulente doelgroepenvervoer

In dit artikel duiken we in de mogelijkheden die het Mobiliteitsbureau van Forseti biedt. Om de druk op gemeenten te verlichten en de efficiëntie van het leerlingenvervoer te verhogen. In drukke periodes. Maar ook tijdens de rest van het jaar. Daarnaast belichten we de voordelen van outsourcing. 

In een eerder artikel, Terugblik: start leerlingenvervoer schooljaar 22/23, ging het over de uitdagingen en successen van het opstarten van het leerlingenvervoer in het schooljaar 22/23. We keken naar de problemen waar beleidsmedewerkers en consulenten van gemeenten tegenaan lopen, namen de ontvangen klachten onder de loep, en belichten de inspanningen om deze problemen het hoofd te bieden. Daarbij stonden we stil bij de cruciale rol van Forseti’s Mobiliteitsbureau, dat fungeert als het aanspreekpunt voor gemeenten op het gebied van leerlingenvervoer. 

In dit artikel focussen we op de uitdagingen van het huidige schooljaar. En de rol van het Mobiliteitsbureau. Maar laten we beginnen met de uitdagingen waar gemeenten voor stonden.

De uitdagingen van gemeenten

  1. Piekperiodes en gedeelde rollen – Beleidsmedewerkers en consulenten van gemeenten ervaren de complexiteit van het beheren van leerlingenvervoer. In de piekperiodes komt er heel veel werk op hen af. Buiten deze intensieve periodes, eisen andere taken hun aandacht op, waardoor het beheer van het leerlingenvervoer een gedeelde rol wordt. Dit kan leiden tot inconsistenties en fouten.
  2. Gebrek aan expertise en technologische ondersteuning – Leerlingenvervoer is een specifiek vakgebied. Veel gemeenten hebben niet voldoende expertise in huis. Hierdoor wordt de uitvoer van leerlingenvervoer iedere keer weer een uitdaging. Daarnaast worstelen veel gemeenten met het ontbreken van de juiste technologische ondersteuning. Zonder systemen om documenten slim op te slaan, e-mails te koppelen of een vervoerssysteem te beheren, wordt het beheer van het leerlingenvervoer een nog grotere taak die veel tijd kost.
  3. Geen back-up en gebrek aan gestructureerde processen – Wanneer een medewerker ziek wordt of op vakantie gaat, ontbreekt vaak een back-up. Dit kan leiden tot vertragingen en problemen, omdat er niemand anders is die het roer kan overnemen. Bovendien ontbreekt het veel gemeenten aan een strak proces voor het beheer van het leerlingenvervoer. Dit leidt in de praktijk tot verwarring en fouten. En het maakt het moeilijk om continuïteit te waarborgen.

Stel je voor: Jouw betrouwbare partner in leerlingenvervoer

Stel je eens voor. Je hebt een partner die je het hele jaar door ontzorgt op het gebied van leerlingenvervoer. Forseti staat aan je zijde, klaar om de last van je schouders te nemen, zodat jij je kunt concentreren op je andere belangrijke taken.

En stel je voor dat de start van het schooljaar soepel verloopt. Ouders en scholen zijn tijdig op de hoogte, herinneringen worden uitgestuurd en alle vervoerslijsten worden gecontroleerd voordat ze naar de vervoerder gaan. Geen enkel detail wordt over het hoofd gezien.

Stel je ook eens voor dat het proces van leerlingenvervoer vlot verloopt, met een constante controle van de conceptroutes van de vervoerders. Er is altijd een back-up, en zelfs gedurende het jaar, wanneer er minder aanvragen zijn, blijven we alert en betrokken.

En stel je nu voor dat, zelfs als jouw gemeente niet over de juiste systemen beschikt, Forseti geavanceerde systemen kan inzetten om het beheer van het leerlingenvervoer te vergemakkelijken. 

Dat zou toch mooi zijn…

Wij staan klaar om je te begeleiden van de huidige uitdagingen naar een soepel en efficiënt beheer van het leerlingenvervoer. Onze expertise, technologische oplossingen en toewijding aan service maken ons de ideale partner voor deze transformatie.

Met Forseti krijg je meer dan een dienstverlener, je krijgt een partner die naast je staat, klaar om samen gas te geven waar nodig. We nemen niet jouw plaats in, maar we geven je de ondersteuning en de aanwijzingen die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Dus, waar wacht je nog op? Laten we samen deze reis beginnen en het beheer van het leerlingenvervoer naar een hoger niveau tillen.

Wil je ook uitbesteden? Wij helpen je graag verder.

Neem contact op met Harald voor de mogelijkheden.

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Terugblik: start leerlingenvervoer schooljaar 22/23

Hoe is de start van dit schooljaar verlopen? Is al het leerlingenvervoer tijdig aangevraagd? En hoe ...

Gerelateerd

600 woorden over … de eigen inzet van ouders in het leerlingenvervoer

Nu er grote tekorten in het sociaal domein ontstaan, gaan gemeenten strenger naar de uitgaven aan le...

scroll