Bekijk onze vacatures
De week van

De week van Ronald

6 februari 2020
Ronald Derks
Senior adviseur contractbeheer

Ronald is senior adviseur contractbeheer. Sinds een paar maanden besteedt hij een groot deel van zijn tijd aan het vervoersysteem Regiorijder. Maar wat doet Ronald verder met zijn tijd bij Forseti? Laten we eens kijken naar een werkweek van Ronald.

Maandag

Maandag vind je me meestal op kantoor in Den Bosch. Dan ben ik de  dingen aan het afstemmen met collega’s en werken we aan gezamenlijke projecten, zoals inkoop- en contractbeheerprojecten.

De meeste van mijn collega’s zijn veel buiten de deur aan het werk bij verschillende opdrachtgevers. Het is daarom fijn om één dag in de week te hebben om te sparren en elkaar weer even te zien.

Dinsdag

Iedere dinsdag zit ik in Hoofddorp. Daar werk ik voor een samenwerkingsverband van acht gemeentes in Noord-Holland als contractmanager voor Regiorijder. RegioRijder verzorgt het Wmo-vervoer, leerlingenvervoer en jeugd/GGZ vervoer  voor deze acht gemeenten. 

Namens de gemeente houd ik toezicht op het werk van de regiecentrale en van de verschillende vervoersbedrijven. Ik ben onderdeel van het regionale contractmanagementteam, een team van vier mensen.

De dinsdagochtend hebben we teamoverleg. Tijdens dat overleg kijken we terug op de vorige week en bepalen we de prioriteiten voor de komende week. We kijken naar wat beter moet en waar we bij moeten sturen. Ook denken we kritisch na over de doorontwikkeling van het Regiorijdersysteem. Na dit teamoverleg hebben we een duidelijk beeld van onze taken voor deze week.

De middag reserveer ik meestal voor de regiecentrale op Schiphol. Ook daar kijken we naar de verschillende knelpunten. Wat kan er beter en waar moeten we bijsturen? Als ik nog tijd over heb ga ik nog langs bij één van de vier vervoersbedrijven om even bij te praten.

Woensdag

Op woensdag even geen overleggen, maar een dag om zaken uit te werken. Het liefst werk ik deze dag dan ook vanuit huis om meters te kunnen maken. Op zo’n dag ben ik onder andere druk met offertes schrijven en rapporten uitwerken. Tussen alle meetings door is dit een fijne afwisseling in de week.

Donderdag

Na een dag thuiswerken maak ik me weer klaar voor een dag vol met meetings. Op donderdag reis ik meestal af richting de regio Haarlemmermeer. Daar houd ik me de hele dag bezig met Regiorijder en heb ik iedere week een overleg in een andere samenstelling:

  1. Met bestuurders van de acht gemeentes. Tijdens dit overleg informeren we de bestuurders over de voortgang van het project. Ook delen we financiële analyses.
  2. Met de adviesgroep vanuit de gemeentes. Hierin koppelen we ook voortgang terug en hebben we het samen over verbetervoorstellen.
  3. Met de werkgroep gericht op leerlingenvervoer. Dit zijn hele praktische overleggen waarin uitvoeringszaken bespreken die te maken hebben met leerlingenvervoer. Daarnaast bespreken we het project waarin we de zelfredzaamheid van leerlingen willen vergroten. We bespreken de klachten die er zijn. En hoe we kunnen verbeteren.

De rest van de donderdag gebruik ik om zaken uit te werken die uit de meetings voortkomen. De reistijd gebruik ik nuttig door mensen te bellen die ik nog moet spreken.

Vrijdag

Dit noem ik de ‘van alles en nog wat dag’. Ik ben regelmatig in Den Bosch op kantoor voor Forseti-overleggen. Afhankelijk van de prioriteiten en afspraken ben ik nog een dag extra in de regio Haarlem. 

In de verloren uurtjes rijd ik nog even langs de school waarmee we het project draaien om zelfredzaamheid onder leerlingen te vergroten.

Waarschijnlijk heel herkenbaar, maar de vrijdag is vooral bedoeld om de week af te sluiten door de werkzaamheden af te ronden en mijn mailbox bij te werken zodat ik op maandag weer met een schone lei kan beginnen.

Terug naar overzicht
Gerelateerd

regiecentrales vereisen visie en inzet

Het doelgroepenvervoer bestaat uit veel verschillende regelingen en aparte vervoerscontracten. Om al...

Gerelateerd

‘Die ondersteuning, dat is precies waar we voor zijn!’

Forseti werkt al een aantal jaar voor RegioRijder. Wat begon met een advies over het opzetten van ee...

scroll