Actualiteitenseminar
menu
20 jaar Forseti

Terugblik op twee decennia van innovatie: Een interview met Jacky Lodewijks

8 oktober 2024
Redactie
Forseti

In het kader van het 20-jarig jubileum van Forseti blikken we terug op het bedrijf door de ogen van Jacky Lodewijks, die een lange tijd deel uitmaakte van het team.

Jacky deelt zijn persoonlijke ervaringen en inzichten over de hoogtepunten, uitdagingen en transformaties die Forseti hebben gevormd. Zijn verhaal biedt een unieke kijk op de reis van Forseti en belicht de passie en toewijding die het bedrijf kenmerkt.

Jacky’s reis met Forseti

De carrière van Jacky begon in 2007 bij Mobycon, net als Forseti onderdeel van de Concordis Groep, waar hij als jonge professional zijn eerste stappen in de mobiliteitssector zette. “In de eerste jaren was Mobycon mijn eerste baan nadat ik van de opleiding af kwam,” vertelt Jacky. “Ik had eerder al een stage bij Mobycon gelopen, en toen ik me oriënteerde op mijn carrière, kwam ik opnieuw met hen in gesprek.”

Bij Mobycon werkte Jacky aan een breed scala aan projecten, van verkeerstudies en verkeers- en vervoersplannen tot fietsbeleid en openbaar vervoer. “Als consultant ga je natuurlijk met van alles op pad,” legt hij uit. “Nieuwe dingen aanpakken en veel leren.”

In de loop van de jaren groeide de samenwerking tussen Mobycon en Forseti. “Forseti kende ik natuurlijk al wel,” zegt Jacky. “Dat waren gewoon collega’s die ik dagelijks sprak. We zaten op dezelfde locatie, en ik zag dat er steeds meer samenhang kwam tussen openbaar vervoer en vraagafhankelijk vervoer.”

Deze nauwe samenwerking en gedeelde visie op mobiliteit trokken Jacky uiteindelijk naar Forseti, waar hij zijn carrière verder ontwikkelde. “Met elkaar hebben we in het werkveld van publieke mobiliteit nieuwe innovaties ontwikkeld en geïmplementeerd,” legt hij uit. “Het was een periode waarin ik veel kon leren en groeien in mijn rol als consultant.”

Gedenkwaardige ervaringen en impact

Jacky herinnert zich de gedrevenheid binnen Forseti om altijd tot de kern van een probleem door te dringen en praktische oplossingen te bieden. “Wat me altijd is bijgebleven, is de mix van mooie visies en ideeën met de stap naar praktische implementatie,” zegt hij. “Echt met elkaar kijken en bediscussiëren hoe we het werkbaar kunnen maken.”

Trots kijkt Jacky terug op zijn rol in het verder ontwikkelen en implementeren van regiecentrales. “Een van de meest complexe opdrachten waar ik aan werkte, was de vervoercentrale in Vlaanderen,” vertelt hij. “Dat project was echt een uitdaging, maar ook ontzettend leerzaam.”

De evolutie van Forseti

Forseti groeide van een klein team naar een bredere en meer gespecialiseerde organisatie. “Ik heb de club breder en volwassener zien worden,” zegt hij. “De diensten werden uitgebreid en er kwam meer specialisatie op bepaalde gebieden zoals outsourcing en beleidsontwikkeling.”

Tijdens Jacky’s tijd bij Forseti bleef het bedrijf zich aanpassen aan nieuwe uitdagingen en technologieën. Hij waardeert de manier waarop Forseti innovatieve oplossingen omarmde en steeds meer integreerde met openbaar vervoer. “We gingen breder kijken naar hoe we publieke mobiliteit slim konden organiseren,” legt Jacky uit.

Persoonlijke Connecties en Bedrijfscultuur

De persoonlijke connecties die Jacky binnen Forseti opbouwde, waren van onschatbare waarde. “De werksfeer en cultuur binnen Forseti en de Concordis Groep waren altijd enorm fijn,” vertelt Jacky. “Collega’s stonden altijd klaar om elkaar te helpen, zowel in werk als in persoonlijke sfeer. Er was ook altijd ruimte voor plezier, zoals aan de voetbaltafel en tijdens uitjes.”

Jacky beschrijft de cultuur van Forseti als een plek waar diversiteit in competenties wordt gewaardeerd en waar iedereen bereid is samen te werken aan grotere doelen. “Het is een club van mensen met verschillende disciplines, maar allemaal bereid om mee te denken en samen te werken aan hogere doelen,” zegt hij. Jacky raadt huidige medewerkers aan om vooral de samenwerking tussen collega’s die zich richten op beleid en strategie en degenen die bezig zijn met de implementatie en uitvoering te koesteren. 

Huidige bezigheden en reflecties

Na bijna 15 jaar besloot Jacky een nieuwe uitdaging aan te gaan in de duurzame mobiliteit in de gemeente Eindhoven. Zijn tijd bij Forseti heeft hem goed voorbereid op deze rol, en hij kijkt met veel waardering terug op zijn carrière bij Forseti. “Ik wilde weer een bredere, integralere blik op stedelijke mobiliteit krijgen en concreet dingen realiseren in de stad,” legt hij uit. “Forseti gaf me de basis om die stap te maken.”

Dankwoord en waardering

Jacky kijkt met veel waardering terug op de samenwerking met zijn voormalige collega’s, in het bijzonder met Harald. “Ik ben Harald ontzettend dankbaar voor alles wat ik van hem heb geleerd,” zegt Jacky. “Hij heeft een unieke balans tussen een zakelijke, scherpe blik en een warme persoonlijkheid. Die combinatie van professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid heeft mij enorm geïnspireerd.”

Jacky besluit: “Ik wens Forseti, Harald, en al mijn voormalige collega’s het allerbeste. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt en ik kijk met veel vertrouwen naar de toekomst van het bedrijf.”

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Forseti viert 20 jaar met de drie ‘plakkers’

Forseti viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum, een mijlpaal die gevierd wordt met verhalen van medew...

Gerelateerd

Forseti: Een twintigjarige reis van passie en innovatie in mobiliteit

Twintig jaar geleden werd Forseti opgericht, een mijlpaal die het begin markeerde van een reis van i...

scroll