Vacatures
menu
Inkoop & Aanbesteding
07. 03. 2023

haltetaxiRRReis: Een welkome aanvulling op het ov in Gelderland

Sinds 3 april 2022 is de provincie Gelderland met haltetaxiRRReis een stap verder in het vinden van de optimale mix van vast ov met dienstregeling en flexibel vraaggestuurd vervoer.

Vanuit Forseti was Daan Stevens betrokken bij de voorbereidingen en ook tijdens de aanbesteding ondersteunde hij samen met Otto Cazemier van onze zusterorganisatie Mobycon de provincie. Dat we daarna ook de implementatie mocht begeleiden maakte het verhaal compleet.

Een welkome aanvulling op het ov

Denk aan de verpleegster die na haar dienst slechts een deel van haar reis met het ov terug naar huis kan maken, de senior waarvoor de fiets geen optie is, of de tijdelijke bewoner van één van de vele Gelderse campings die niet met een lijnbus wordt aangedaan. De vele soorten individuen die niet rendabel genoeg zijn voor een grote bus. 

Reguliere treinen en lijnbussen kunnen nu eenmaal niet overal zijn. De flexibiliteit van ov kent grenzen, de vele voetnoten met uitzonderingen in de dienstregeling ten spijt. Juist hier moet haltetaxiRRReis een welkome aanvulling bieden, complementair aan ov.

Inmiddels zijn de eerste ervaringen van reizigers binnen.
Lees hier hoe Rika het reizen met haltetaxiRRReis ervaart.


Terug naar overzicht
scroll