Vacatures
menu
Dít is publieke mobiliteit

HaltetaxiRRReis volgens Rika, gebruiker van het eerste uur

21 maart 2023
Daan Stevens
Strategisch adviseur vervoer

Rika Hooijkaas maakt sinds de start van de dienst, vorig jaar april, gebruik van HaltetaxiRRReis. Dit is dé flexibele vervoersservice in Gelderland die op reservering zonder vaste route van halte naar halte rijdt. In dit artikel lees je over haar ervaringen.

De haltetaxi is als halte-tot-halte deeltaxi vooral bedoeld als voor- en natransport van het reguliere openbaar vervoer. De provincie Gelderland wil hiermee de bereikbaarheid vergroten in de delen van Gelderland waar geen of zeer beperkt ov beschikbaar is. Rika maakt hier dankbaar gebruik van. 

Vrije tijd is me wel wat waard

Rika werkt in de zorg, in een verpleeghuis in Ammerzoden. “De afstand tussen huis en werk is te groot om te fietsen, daarom plan ik wekelijks drie tot vier ritten met de haltetaxi. Dat doe ik via de website, daar kan ik de ritten direct afrekenen met iDeal.

Ik kan ook gebruik maken van de buurtbus. Die is een stuk goedkoper, maar doet er veel langer over. Met de buurtbus zou ik er ruim een uur over doen. Met de haltetaxi ben ik in twintig minuten thuis. Die extra vrije tijd is me dat wel waard.

Voorheen reisde ik weleens met Versis, de voorloper van haltetaxiRRReis . Dat beviel ook prima, maar kostte wel bijna het dubbele van wat haltetaxiRRReis nu kost.” 

Over het algemeen tevreden over haltetaxiRRReis 

Door de vraag of Rika verbeterpunten voor haltetaxi kon bedenken, moest ze even denken aan de drie reserveringen die een half jaar geleden ineens verdwenen waren. 

“Dat was wel even vervelend. Als je klaar bent met werken, dan wil je naar huis. Helaas kwam de taxi niet opdagen. Na een belletje met de klantenservice bleek mijn reservering verdwenen. Een nieuwe reservering maken was mogelijk, maar dan moest ik een uur wachten. Ik denk dat het kinderziektes waren, want het is daarna nooit meer gebeurd gelukkig.”

Verder kan Rika geen verbeterpunten bedenken. De flexibiliteit is prettig en de chauffeurs zijn altijd vriendelijk. “Zometeen ga ik weer de ritten voor volgende week inplannen.”

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Een mooie RRReis: de implementatie van haltetaxi

Vrijwel alle vervoersautoriteiten puzzelen om de optimale mix te vinden van vast ov, met dienstregel...

scroll