Bekijk onze vacatures
menu
Referenties
18. 04. 2023

Dynamisch contractbeheer bij zorginstelling Odion

Odion wilde het zorgvervoer van en naar hun 63 locaties beter in beeld krijgen. Dynamisch contractbeheer geeft dat inzicht. Forseti helpt bij de implementatie en het verdere contractmanagement.

Odion helpt zo’n 1750 kinderen en volwassenen met een beperking om iedere dag zo fijn mogelijk te maken. De organisatie heeft 63 locaties voor wonen, logeren, dagbesteding en behandeling. Welk vervoer rijdt er van en naar die locaties, hoe is dat geregeld en welke kosten zijn daarmee gemoeid? Die vragen speelden bij organisatie. Sinds februari 2022 helpt Forseti zorginstelling Odion met dynamisch contractbeheer.

Inzicht in data

Elke locatie van Odion regelt zelf het vervoer van cliënten. Wij implementeerden de tool Smartwheels zodat alle locaties op eenzelfde manier het vervoer kunnen regelen. Daarbij komt dat de data die dit oplevert, inzichtelijk zijn. Op die manier zie je ook waar stappen gezet kunnen worden in kostenbesparing of efficiëntie. Waar Odion eerst afhankelijk was van de data van de vervoerder zijn ze nu zelf baas over de data, en dat geeft fijne inzichten

Niet alleen data over hun eigen vervoer zijn interessant voor zorginstellingen. Met een benchmark hebben we Odion meer inzicht gegeven in de wereld van vervoer. Hoe zit het bij andere zorginstellingen? Deze data geven de context die nodig is om beslissingen te nemen en plannen te maken.

Zo wordt vervoer voor Odion een hoofdzaak, in plaats van een bijzaak.

Terug naar overzicht
scroll