Bekijk onze vacatures
De week van

De week van Carlo

21 juni 2022
Carlo Bot
Senior adviseur contractbeheer

Wat doen we bij Forseti zoal in een week? Deze keer kijken we mee met Carlo Bot. In zijn rol als contractbeheerder houdt hij ervan om goed het overzicht te bewaren. 

“Ik wil graag de problemen van mijn opdrachtgevers voor zijn. Ervoor zorgen dat het ze niet overkomt.”

Hoe begint jouw werkweek?

Misschien een beetje vreemd, maar mijn werkweek begint al op vrijdag. Op vrijdag heb ik altijd een kantoordag. Alleen in uiterste gevallen plan ik een afspraak buiten de deur. Verder gebruik ik de vrijdag om de komende twee weken door te lopen. Wie moet ik nog bellen? Waar zit ik nog op te wachten? Welke agenda’s kan ik vast voorbereiden?

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Ik ben verantwoordelijk voor het contractbeheer van ongeveer vijftien gemeenten en drie zorgorganisaties. Daarnaast krijg ik veel ad-hocvragen binnen. Klachten over vervoer of vervoerders bijvoorbeeld. Of vragen over dieseltoeslagen. Moeten we dat nu wel of niet berekenen? Daarnaast zijn we proactief bezig met de budgetten. Waar nodig stellen we de budgetten voor dit jaar bij en waar mogelijk kijken we vooruit naar volgend jaar.

Een onderwerp dat ook steeds terugkomt, is de wens naar dynamisch contractbeheer. We hebben een aantal zorginstellingen geholpen van statisch naar dynamisch contractbeheer. We merken nu dat ook gemeenten hier iets mee willen.

💡 Denk je nou: dat is ook wel iets voor mij!
Bekijk dan snel de vacature Accountmanager Contractbeheer

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Mijn hart gaat harder kloppen van het creatieve deel van mijn werk. Snel schakelen en inspringen op wat nú gebeurt. Door vooraf de verwachtingen te managen voorkomen we klachten achteraf. Daarnaast vind ik het een mooie uitdaging om naar de totaaloplossing te kijken. Door bijvoorbeeld met minder capaciteit kwalitatief en goedkoper vervoer te regelen voor een opdrachtgever. Ik wil graag de uitdagingen van mijn opdrachtgevers voor zijn. Ervoor zorgen dat het ze niet overkomt. Echt, daar krijg ik energie van.

Wat maakt je trots op het werk?

Het moment dat ik de afstand tussen vervoerder en opdrachtgever kan verkleinen, dat zijn de momenten waarop ik heel trots ben. Wanneer de ene partij wil stoppen en de ander vol zit met frustraties kunnen wij echt waarde toevoegen. Door opnieuw de verbinding te leggen.

Op dit moment gaat daar het meeste van mijn tijd in op. Het begint vaak met de wil om te luisteren naar elkaar. En meestal ben ik dan een soort vertaler die het verhaal van de vervoerder vertaalt voor de opdrachtgever. En andersom.

Quote Carlo Bot-1

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik houd dagelijks mijn oren en ogen open. Het maakt niet uit of ik het oppik van de radio, de krant of bij een klant op de werkvloer. Ik laat me graag inspireren om de bekende problemen op een andere manier te verpakken en ze op die manier begrijpelijker te maken. Met de juiste anekdote wordt complexe materie ineens heel simpel.

Hoe begint jouw weekend?

Mijn weekend begint altijd met een lach. Ik heb een hond en als ik thuiswerk loop ik drie keer per dag met de hond. Daar krijg ik enorm veel energie van. Tijdens het wandelen krijg ik de meest geniale ideeën. Aan het eind van een werkweek rijd ik met de hond naar het strand. Bij mooi weer gaan we samen zwemmen of suppen. Beter kan mijn weekend niet beginnen.

Terug naar overzicht
Gerelateerd

De week van Joanita

Wat doen we bij Forseti zoal in een week? Deze keer kijken we mee met Joanita Hoegen. In haar dubbel...

Gerelateerd

Kosten besparen in zorgvervoer doe je zo

Op welke manieren kunnen zorginstellingen besparen op vervoer? Door alle bezuinigingen in de zorg is...

scroll