Actualiteitenseminar
menu
20 jaar Forseti

Van taxi tot trein: Marcel Slotema over zijn tijd bij Forseti

24 september 2024
Redactie
Forseti

In het kader van het 20-jarig jubileum van Forseti kijken we terug op de rijke geschiedenis van het bedrijf met verhalen van mensen die Forseti hebben helpen vormen. Marcel Slotema, die vele jaren betrokken was bij het team, blikt terug op zijn tijd bij Forseti en deelt zijn herinneringen aan de groei, de innovaties en de onvergetelijke momenten die hij heeft meegemaakt.

Met persoonlijke anekdotes en inzichten vertelt Marcel over de uitdagingen die hij tegenkwam en de successen die hij vierde. Zijn ervaringen werpen licht op de evolutie van Forseti als pionier in de mobiliteitssector en tonen de passie en vastberadenheid die altijd centraal hebben gestaan in het werk van het bedrijf.

Marcels reis met Forseti

Marcel begon zijn carrière in de mobiliteitssector in de taxiwereld en werkte later bij Mobycon, een zusterbedrijf van Forseti. “Ik hield me bij Mobycon al bezig met doelgroepenvervoer, samen met Otto Cazemier,” vertelt Marcel. “Toen werd besloten dat alles wat met doelgroepenvervoer te maken had vanuit één merk moest worden aangestuurd. Zo ben ik intern verhuisd naar Forseti.”

Bij Forseti ontwikkelde Marcel zich van junior adviseur tot een leidende rol in complexe projecten. “In het begin deed ik veel operationeel werk, maar al snel kreeg ik de kans om grotere projecten te leiden, zoals de ontwikkeling van regiecentrales,” legt hij uit. “Het was een leerzame periode waarin ik veel verantwoordelijkheden kreeg en mezelf kon ontwikkelen als professional.”

Gedenkwaardige ervaringen en impact

Over de memorabele momenten tijdens zijn tijd bij Forseti vertelt Marcel: “De studiereizen naar het buitenland waren hoogtepunten,” deelt Marcel. “En mijn presentatie op een congres over de eerste regiecentrale in Flevoland was ook een bijzondere ervaring. Ik werd echt in het diepe gegooid, maar het was ontzettend leerzaam.”

Marcel kijkt ook trots terug op zijn bijdragen aan de innovaties in het doelgroepenvervoer. “Het mooie aan mijn werk bij Forseti was dat ik mijn praktijkervaring kon inzetten om echte veranderingen te realiseren,” zegt hij. “Ik ben vooral trots op de stappen die we hebben gezet in het vernieuwen van de organisatie van vervoer, wat nog steeds invloed heeft op de markt.”

De evolutie van Forseti

Marcel zag Forseti evolueren van een aanbieder van enkel adviesdiensten naar een brede dienstverlener binnen de mobiliteitssector. “Ik heb Forseti altijd gezien als een organisatie die voorop loopt in het proberen van nieuwe dingen,” merkt Marcel op. “Het bedrijf heeft zich voortdurend aangepast aan de veranderende marktomstandigheden en heeft nieuwe strategieën en diensten ontwikkeld om relevant te blijven.”

Forseti stond bekend om zijn innovatieve benadering en bereidheid om nieuwe modellen te proberen. “Forseti heeft altijd nieuwe mogelijkheden verkend en geïmplementeerd, wat ons in staat stelde om voorop te blijven lopen in de sector,” zegt Marcel.

Persoonlijke connecties en bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur bij Forseti was volgens Marcel zeer positief en ondersteunend. “De cultuur was altijd heel los, amicaal en gezellig,” vertelt Marcel. “Iedereen was gelijk en er was altijd een goede harmonie, wat me echt heeft geholpen om mezelf te ontwikkelen en me thuis te voelen.”

Marcel waardeert vooral hoe de cultuur bij Forseti hem in staat stelde om zichzelf te zijn en zijn mening te uiten. “Het feit dat je altijd kunt zeggen wat je vindt en dat dat in een team geuit kan worden, heeft me enorm geholpen, zowel persoonlijk als professioneel,” zegt hij.

Huidige bezigheden en reflecties

Na zijn vertrek bij Forseti in 2019 is Marcel gaan werken bij de NS als adviseur dienstregeling. “Ik houd me vooral bezig dienstregelingontwikkeling en de afstemming tussen NS en de buitenwereld over de plannen voor de dienstregeling,” legt Marcel uit. “Er zijn best wat raakvlakken met het werk dat ik bij Forseti deed, vooral in het omgaan met verschillende stakeholders.”

Marcel heeft nog steeds een zwak voor de dynamiek binnen Forseti. “Blijf werken zoals ik me herinner dat het vroeger was,” adviseert hij zijn voormalige collega’s. “De samenwerking tussen collega’s, van beleid tot uitvoering, is iets wat Forseti altijd sterk heeft gemaakt. Ik wens het team veel succes en hoop dat ze blijven doen waar ze goed in zijn: vernieuwen en samenwerken.”

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Forseti: Een twintigjarige reis van passie en innovatie in mobiliteit

Twintig jaar geleden werd Forseti opgericht, een mijlpaal die het begin markeerde van een reis van i...

Gerelateerd

20 redenen waarom Forseti de beste werkplek is voor jouw carrière

Forseti speelt een toonaangevende rol in de wereld van doelgroepenvervoer en is voortdurend bezig me...

scroll