Vacatures
menu
20 jaar Forseti

Forseti viert 20 jaar met de drie 'plakkers'

23 juli 2024
Ronald Derks
Senior adviseur contractbeheer

Forseti viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum, een mijlpaal die gevierd wordt met verhalen van medewerkers die het bedrijf mede hebben gevormd. Ronald, Joanita en Melynn zijn samen de langst dienende medewerkers en worden liefkozend de ‘plakkers’ genoemd. Hun langdurige inzet en betrokkenheid bieden een uniek inzicht in de groei en cultuur van Forseti.

In dit interview delen deze drie plakkers hun ervaringen, herinneringen en toekomstvisies. Hun verhalen illustreren niet alleen de evolutie van Forseti, maar ook de hechte band die zij hebben ontwikkeld met het bedrijf en elkaar. 

Begin bij Forseti

Ronald begon zijn reis bij Forseti in oktober 2007, nadat zijn vorige werkgever Novio Express werd overgenomen door Connexxion. Via zijn directeur kwam hij in contact met Harald van Forseti. “We hadden direct een klik,” herinnert Ronald zich. “Twee afspraken en een persoonlijkheidstest verder had ik een nieuwe baan bij Forseti. Het voelde meteen als een plek waar ik mezelf kon zijn en kon groeien.”

Joanita volgde snel en startte in december 2007, eveneens vanuit Novio Express, waar ze als accountmanager werkte. Joanita zegt hierover: “Ronald benaderde mij van, ‘goh, we zoeken nog iemand’. Toevallig kwam dit op het juiste moment, omdat ik niet wilde verhuizen naar de tenderafdeling in IJsselmuiden. Bij mij was er maar één afspraak nodig en géén persoonlijkheidstest. De beslissing was snel gemaakt, en ik voelde meteen de warme, collegiale sfeer bij Forseti.”

Melynn begon in oktober 2012, na haar afstuderen en een korte periode bij een evenementenorganisatie. “Nederland ging nog gebukt onder de financiële crisis, ik was alles aan het grijpen wat ik kon en via een vacature voor secretaresse bij de Concordis Groep kwam ik bij Forseti terecht,” legt Melynn uit. “Het voelde als een kans om ergens echt een verschil te maken, en dat bleek precies te kloppen.”

Hoogtepunten

De drie plakkers delen enkele van hun meest memorabele momenten. Ronald denkt met plezier terug aan de gezellige sfeer in Rosmalen: “Een van de leukste dingen was de vrijdagmiddagborrel, met biertjes en foute muziek. Dat gaf altijd een gevoel van samenhorigheid. De kleine geintjes die we uithaalden, zoals iedereen een DJ-naam geven, zorgden voor veel lol en versterkte de teamgeest.”

Joanita benadrukt de waarde van de uitjes en de dagelijkse interacties: “Iedereen is steeds zichzelf, of je nou een uitje hebt of niet. Dat geeft aan hoe sterk de band is binnen het team. De uitjes zorgden voor mooie herinneringen, zoals de spontane competities en de lol die we hadden (en nog steeds hebben) tijdens teambuilding activiteiten.”

Ook Melynn herinnert zich vooral de teamuitjes en de vriendschappen die binnen Forseti zijn ontstaan: “Die momenten zijn heel kostbaar. Je bent echt met elkaar als team bezig, niet alleen op werk maar ook tijdens de uitjes. De competitie onderling is altijd genieten, en het geeft een extra dimensie aan onze samenwerking.”

Groeimogelijkheden en ontwikkeling

Forseti biedt volop kansen voor persoonlijke en professionele groei. Ronald, die begon als adviseur contractbeheer, heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige troubleshooter: “Ik zit overal een beetje bij en doe eigenlijk alle sporten binnen Forseti. Dat past me goed en ik vind het leuk om zo breed met mijn vak bezig te zijn. Elke dag biedt nieuwe uitdagingen en kansen om te leren.”

Joanita is van adviseur aanbestedingen gegroeid naar teamleider mobiliteitsbureau: “Harald geeft ons constant de ruimte om allerlei nieuwe rollen op te pakken. Dat houdt het werk afwisselend en uitdagend. Ik heb geleerd om flexibel te zijn en verschillende verantwoordelijkheden te dragen, wat mijn werk zeer dynamisch maakt.”

Melynn, oorspronkelijk aangenomen als secretaresse, vervult nu een rol als office assistant: “We vonden dat de functienaam niet meer paste bij wat we deden. Nu zijn we office assistants, omdat we zoveel meer doen dan alleen bellen en typen. De diversiteit in onze taken maakt het werk boeiend en uitdagend.”

Bedrijfscultuur

De platte organisatiestructuur en informele werksfeer zijn sleutelkenmerken van Forseti. Melynn waardeert vooral het gevoel van gelijkwaardigheid binnen het team: “Iedereen ziet mijn functie als een volwaardig deel van het team. Dat maakt het werken heel prettig. We werken in een omgeving waar iedereen zijn stem kan laten horen en waar samenwerking centraal staat.”

Joanita vindt het belangrijk dat medewerkers de kans krijgen om diverse rollen op zich te nemen, wat zorgt voor afwisseling en uitdaging: “Ik doe nog steeds aanbestedingen, maar ben ook teamleider en werk mee aan contractmanagement. Die afwisseling maakt het werk dynamisch en houdt me scherp.”

Ronald benadrukt het wederzijdse vertrouwen en de vrijheid om projecten naar eigen inzicht in te vullen: “Er is altijd wederzijds vertrouwen en veel vrijheid om projecten naar eigen inzicht te doen. Dat verbindt het team en zorgt voor een gedeelde verantwoordelijkheid en trots.”

Toekomstvisie

De plakkers zien een rooskleurige toekomst voor Forseti. Ronald voorziet verdere groei, vooral op het gebied van mobiliteitsdiensten: “Forseti zal blijven groeien, vooral in het mobiliteitsbureau. Er liggen veel kansen om gemeenten verder te helpen en onze expertise uit te breiden.”

Joanita verwacht dat Forseti zal blijven evolueren en groeien, met altijd nieuwe uitdagingen en kansen: “De dynamische wereld waarin wij werken biedt altijd nieuwe uitdagingen. Ik zie nog veel kansen voor groei, vooral in het aanbieden van innovatieve oplossingen voor onze klanten.”

Melynn ziet ook nog veel mogelijkheden voor automatisering en verdere professionalisering binnen haar rol: “Er kan nog veel meer geautomatiseerd worden, wat ons systeem beter kan benutten. Dat is een leuke uitdaging voor de toekomst en zorgt ervoor dat we efficiënter kunnen werken.”

Advies voor nieuwe collega’s

Ronald, Joanita en Melynn hebben ook wijze woorden voor nieuwe collega’s. Ronald adviseert: “Wees jezelf, daag jezelf uit en grijp de kansen die je ziet. Dat doen we hier allemaal en het helpt je om te groeien.”

Joanita benadrukt de dynamische werkomgeving: “Als je op zoek bent naar een dynamische werkomgeving met leuke collega’s, waar je je ei kwijt kunt, dan is Forseti de juiste plek. Hier krijg je de ruimte om te ontdekken wat je echt leuk vindt.”

Melynn vertelt enthousiast: “Forseti is een plek waar je altijd welkom zult voelen, waar je jezelf kunt zijn en waar je in goede en slechte tijden altijd bij iedereen terechtkunt. Het voelt hier als een tweede thuis.”

Kies jij ook voor Forseti?

Ben jij geïnspireerd door de verhalen van onze plakkers en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij Forseti zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde en betrokken professionals die ons team willen versterken. Bekijk onze openstaande vacatures en ontdek hoe jij deel kunt uitmaken van ons team. Wie weet verwelkomen we jou binnenkort als onze nieuwe collega!

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Forseti: Een twintigjarige reis van passie en innovatie in mobiliteit

Twintig jaar geleden werd Forseti opgericht, een mijlpaal die het begin markeerde van een reis van i...

Gerelateerd

20 jaar Forseti – terugkijken met Peter Verburg

In het kader van het 20-jarige bestaan van Forseti spraken we met Peter Verburg, directeur-secretari...

scroll