Bekijk onze vacatures
menu
Case

ViaVé en Forseti: samen komen we verder

4 november 2020
Carlo Bot
Senior adviseur contractbeheer

ViaVé is het regionale vervoersysteem in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Forseti werkt al sinds 2016 voor Viavé en won onlangs de aanbesteding weer. 

Tijd om wat dieper in de opdracht en samenwerking te duiken met  de opdrachtgever en het team dat de opdracht uitvoert.

Voordelen door samenwerken

Projectmanager Joep Schalkx is in dienst van Vondel&Nassau en werkt namens Forseti bij ViaVé: “Samen met Carlo en Jacky van Forseti verzorg ik het contractbeheer richting uitvoerende bedrijven op de Veluwe  voor alle zes de gemeenten samen. Daar vallen Wmo-, gym-zwemvervoer, leerlingenvervoer en jeugdvervoer onder.” 

Opdrachtgever Jan Hofstede over de samenwerking tussen de gemeenten: “De Veluwse gemeenten besloten in 2015 om hier samen in op te trekken. Omdat vervoer niet op de gemeentegrens stopt zijn hier samen veel voordelen te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het bundelen van deskundigheid en de financiële voordelen die het met zich meebrengt. Het beheerbureau voert de werkzaamheden uit voor gemeenten vanuit Elburg. Samen komen we verder. En aangezien we ons bezighouden met vervoer nemen we dat heel letterlijk.”

Een goed vervoersysteem voor bewoners

Volgens Joep gaat het om tevreden inwoners: “Daar doen we het uiteindelijk voor. Ons doel is een goed vervoersysteem voor de bewoners verzorgen. En dat kan alleen door goed met elkaar samen te werken. Forseti neemt het volledige beheer van de contracten, en alles wat daar bij komt kijken, voor de zes gemeenten uit handen. 

Wij zijn er voor de gemeenten en de reizigers. We zorgen dat zowel de regie-partij als de vervoerders doen wat ze hebben aangeboden. We kijken of financiële afrekeningen kloppen en rapporteren verbeterpunten naar gemeenten. Uitgangspunt is hierbij altijd kwaliteit tegen het juiste tarief. Vanuit Forseti verbinden we en ontzorgen we de gemeenten.” 

Toegevoegde waarde Forseti

Jan: “Forseti levert een all-in product. Ze doen de werkzaamheden met verschillende mensen en ontzorgen de gemeente Elburg enorm. 

In de intergemeenschappelijke samenwerking heeft Elburg de rol van gastheer. Vanuit onze gemeente doen we het contractbeheer voor alle zes de gemeenten. Die rol kregen we er even bij. Dan is het fijn om in die werkzaamheden ontzorgd worden.”

Joep: “De werkzaamheden zijn erg divers. Van beleidsmatig tot uitvoerend en financieel, van klantniveau tot strategisch. Deze opdracht vraagt om specifieke vaardigheden die mooi samenkomen in dit team.

Carlo komt bijvoorbeeld van de vervoerderskant en weet wat er aan die kant van de tafel speelt en waar we op moeten letten. Jacky zit juist op de doorontwikkeling van verschillende processen en deelt zijn ervaring daarin. En ik vul het team vanuit politiek bestuurlijke kant. Zo kijken we als team met verschillende brillen naar een vraagstuk om samen tot de juiste oplossing te komen.

Zo was er eind vorig jaar een faillissement bij een vervoerder waar we iets mee moesten. Met de ervaring en inzichten van Carlo konden we kijken hoe we zo snel mogelijk weer konden rijden. Terwijl ik vanuit de overheid aan kon geven wat wel en niet kon. Of zelfs mocht.

Deze combinatie van verschillende brillen in één team maakt de toegevoegde waarde van Forseti.”

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Hoe zit het eigenlijk met de balans in belofte en realisatie van prijs en kwaliteit in contractvervoer?

In de rubriek Hoe zit het eigenlijk? behandelen we vragen die spelen in onze branche. Die vragen bes...

Gerelateerd

‘Die ondersteuning, dat is precies waar we voor zijn!’

Forseti werkt al een aantal jaar voor RegioRijder. Wat begon met een advies over het opzetten van ee...

scroll