Bekijk onze vacatures
menu
Artikelen
30. 01. 2017

Opstellen reizigersprofiel Arnhem Nijmegen

In het reizigersprofiel staat alles wat voor de gebruiker van vervoer van belang is om te weten hoe kwalitatief goed vervoer aan te kunnen bieden. Dat kan een rit met doelgroepenvervoer zijn, dan is het goed om te weten of iemand met een hulpmiddel reist bijvoorbeeld. Maar het kan ook verwijzen naar openbaar vervoer.

Voor dat laatste moet het aanbod van het openbaar vervoer passen bij de mogelijkheden van de reiziger. Wij hebben samen reizigers en consulenten een nieuw profiel opgesteld voor de samenwerkende gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Met elkaar zijn de uitgangspunten vastgesteld en daarna de inhoudelijke aspecten. Ook de manier waarop nieuwe toepassingen zoals een ov-advies of het aanbieden van een alternatief tijdstip zijn uitgebreid besproken.

Juist door daar met reizigers over in gesprek te gaan ontstaat een goed beeld van de behoefte maar ook van de beelden die reizigers hebben over alternatieven. Soms zijn er heel specifieke zaken waar reizigers behoefte aan hebben, daar kom je echt alleen achter door met reizigers in gesprek te gaan.

Terug naar overzicht
scroll