Vacatures
menu

Kindercoach Opleiding verrijkt professionele rol van Erika

5 maart 2024
Erika Damen
Consulente doelgroepenvervoer

Als consulente leerlingenvervoer en projectcoördinator bij samenredzaamheidsprojecten, zocht Erika naar verdieping in haar werk met kinderen. Door de Kindercoach Opleiding te volgen, heeft zij haar expertise aanzienlijk uitgebreid. Deze ontwikkeling stelt Erika in staat om kinderen en hun gezinnen nog effectiever te ondersteunen.

Ik ben altijd betrokken geweest bij het welzijn en de ontwikkeling van kinderen vanuit mijn rollen in samenredzaamheidsprojecten. Toch voelde ik de behoefte om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen, vooral op het gebied van het begrijpen en ondersteunen van kinderen op een dieper niveau. Daarom besloot ik om de Kindercoach Opleiding te volgen, in de hoop mijn expertise uit te breiden en mijn impact te vergroten in beide rollen.

De opleiding bood een rijke schat aan kennis en technieken die direct relevant zijn voor mijn werk. Ik leerde bijvoorbeeld speciale communicatievaardigheden, specifieke problemen en stoornissen herkennen, en kreeg inzicht in pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. Deze opleiding heeft mijn vermogen vergroot om effectief te bemiddelen en oplossingen te vinden die zowel het kind als de ouders ten goede komen.

Meer impact en resultaat

Nu kan ik de geleerde principes toepassen in samenredzaamheidsprojecten om een ondersteunende en inclusieve omgeving te creëren voor de kinderen en gezinnen die deelnemen aan onze programma’s. Door een holistische benadering te hanteren en rekening te houden met de individuele behoeften en achtergronden van de leerlingen, kunnen we meer impactvolle en duurzame resultaten behalen in onze projecten.

Een van de grootste voordelen van de opleiding was de integratie van theoretische kennis met praktische toepassingen. Door middel van casestudy’s, rollenspellen en oefeningen kon ik mijn vaardigheden als coach ontwikkelen en verfijnen, en deze direct toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Dit heeft mijn zelfvertrouwen vergroot en me geholpen om effectiever te zijn in het ondersteunen van de kinderen en gezinnen die ik dien.

Positieve impact op het leven van kinderen en gezinnen

Al met al heeft de Kindercoach Opleiding mijn professionele rol verrijkt en mijn vermogen vergroot om een positieve impact te hebben op het leven van kinderen en gezinnen. Door mijn kennis en vaardigheden uit te breiden op het gebied van kindercoaching, ben ik beter in staat om mijn rol als consulente leerlingenvervoer en projectcoördinator van samenredzaamheidsprojecten te vervullen en bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen waarmee ik werk.

Meer horen over de ervaringen van Erika?

Laat dan deze kans niet liggen om deel uit te maken van het boeiende Actualiteitenseminar op 7 maart 2024, waar Erika en (oud-)leerlingen de diepgaande invloed van 20 jaar leerlingenvervoer belichten. Wil je meer horen over hun ervaringen en toekomstvisies? Meld je nu aan en draag bij aan de dialoog over de toekomst van leerlingenvervoer. Jouw aanwezigheid telt! Klik hier om je plek te reserveren. Zien we je daar?

Wil je met jouw gemeente ook aan de slag met samenredzaamheidstrajecten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Terug naar overzicht
Gerelateerd

Zelfredzaamheid stimuleren met de Voor Elkaar Pas

Zelf naar school reizen is voor sommige leerlingen helemaal niet vanzelfsprekend. In het speciaal on...

Gerelateerd

Zelfredzaamheid: De weg naar zelfstandig reizen voor onze leerlingen

In een wereld waar zelfredzaamheid en mobiliteit essentieel zijn voor persoonlijke ontwikkeling, zet...

scroll