Bekijk onze vacatures
menu
Actueel
15. 03. 2019

Geslaagde actualiteitenseminar leerlingenvervoer 2019!

Op dinsdag 12 maart jongstleden was het weer zover: de jaarlijkse actualiteitenseminar leerlingenvervoer van Forseti. Het was de 13 editie van het event waar vanuit heel Nederland beleids- en uitvoerende ambtenaren leerlingenvervoer/jeugd, vervoerders en andere belanghebbenden bij leerlingenvervoer bijeen kwamen. Dit jaar in Kamerik (Ut) in de net gerenoveerde locatie ‘Buitenplaats Kameryck’.

Schrijf je hier in voor de Actualiteitenseminar Leerlingenvervoer op 10 maart 2020.

 

Na de plenaire aftrap van onze dagvoorzitter Valérie Verlaak en de vaste gastspreker Jeroen Peters konden de deelnemers kiezen uit verschillende workshops. Hierbij kregen wij medewerking van collega’s Tessa Brust en Camilla Baeten. Zij verzorgden samen met de directrice van de Daniël de Brouwerschool de druk bezochte workshop over de rol van scholen binnen het leerlingenvervoer.

Workshop OV4U

Ewout Bomert verzorgde een interactieve workshop over moeilijke gesprekken binnen het leerlingenvervoer. Mobycon collega’s Rik van der Graaf en Irene Janssens hadden zelfredzaamheidsonderwijs als onderwerp in hun workshop. Zij gaven de deelnemers een kijkje in de lespakketten om leerlingen te leren om met het openbaar vervoer te reizen. Hoogbegaafdheidsonderwijs in het leerlingenvervoer is ook een actueel onderwerp. Hier besteedde Jeroen Peters in zijn workshop de aandacht aan.

Plenair Actuele jurisprudentie leerlingenvervoer

Deze dag werd afgesloten met een netwerklunch. Alle deelnemers konden onder het genot van een heerlijke lunch napraten en er was nog voldoende tijd was om de opgedane kennis met elkaar te delen. Helaas moest vanwege de weersomstandigheden het ontspannende en afsluitende pitch & putt worden afgelast.

De presentaties zijn hier te vinden.

 

Workshop De rol van school binnen het vervoer

Bedankt!

Terug naar overzicht
scroll