12.03.2019
Actualiteitenseminar leerlingenvervoer 2019
12.03.2019

Actualiteitenseminar leerlingenvervoer 2019

Ook in 2019 zullen we voordat de hectiek rond het aanvraagproces van het leerlingenvervoer weer van start gaat, gezamenlijk stil te staan bij de actualiteiten rond het leerlingenvervoer en om ervaringen uit te wisselen.

Op deze dag organiseren wij een aantal workshops waarbinnen veel ruimte wordt geboden voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

We bieden de gelegenheid om deze inspirerende dag ontspannen af te sluiten met een twee uur durende Pitch & Putt.

In onderstaand filmpje een mooi complicatie van het Actualiteitenseminar Leerlingenvervoer 2018:

planning

09.30-10.00 Inloop
10.00-10.15 Welkomstwoord en inleiding dag Valerie Verlaak
10.15-10.45 Jurisprudentie leerlingenvervoer Jeroen Peters

Tijdens dit plenaire deel van de dag praat Jeroen Peters u bij over enkele recente en opvallende uitspraken van rechtbanken en Raad van State met betrekking tot het leerlingenvervoer.

10.45-11.00 Pauze
11.00-12.00 Workshop ronde 1 Diverse
12.05-13.05 Workshop ronde 2 Diverse
13.05-13.15 Plenaire afronding van de dag Valerie Verlaak
13.15-14.00 Netwerklunch
14.15-16.15 Pitch & Putt

workshops

1.
Keuze workshop 1: leerlingenvervoer en hoogbegaafde leerlingen

Het leerlingenvervoer en aanvragen wordt steeds complexer. Binnen deze workshop wordt specifiek de aandacht besteed aan het hoogbegaafden onderwijs en de aanvragen die gemeenten hiervoor krijgen. Hoe moet hiermee worden omgegaan? In deze workshop is ook voldoende ruimte om vragen en eigen casussen in te brengen.

OVER de spreker

Jeroen Peters

Specialist leerlingenvervoer
2.
Keuze workshop 2: Moeilijke gesprekken

Hoe pak je dit aan? Hoe verkoop je de boodschap duidelijk? Hoe toon je begrip en creëer je verbinding? Hoe zeg je nee? Vragen waar u wellicht ook tegenaan loopt op het moment dat u een moeilijk gesprek moet gaan voeren met bijvoorbeeld een ouder.  Aan de hand van een aantal herkenbare casussen neemt Ewout u in deze workshop mee om te kijken wat met communicatie kan worden bereikt.

OVER de spreker

Ewout Bomert

De Verbindende Factor
3.
Keuze workshop 3: OV4U

Zelfredzaamheid staat bij alle gemeenten hoog op de agenda binnen het sociaal domein, dus ook binnen het leerlingenvervoer. Mobycon heeft een lesprogramma ontwikkeld waarmee leerlingen in het regulier en speciaal onderwijs klassikaal leren wat openbaar vervoer is en hoe het werkt. Een onderdeel van het programma is het ook daadwerkelijk reizen met het openbaar vervoer. Tijdens deze workshop wordt u meegenomen in de werkwijze van OV4U en worden ervaringen gedeeld.

OVER de spreker

Rik van der Graaf / Irene Janssens

Mobycon
4.
Keuze workshop 4: De rol van school binnen het leerlingenvervoer

De leerlingen in het leerlingenvervoer worden dagelijks naar school gebracht en daar weer opgehaald, maar hoe belangrijk is de rol van de school eigenlijk binnen het leerlingenvervoer? Hoe ziet de gemeente de rol van de school? En hoe worden scholen betrokken bij het leerlingenvervoer? In deze interactieve workshop wordt aan de hand van een aantal stellingen en vragen dit onderwerp besproken.

OVER de spreker

Forseti & Daniël de Brouwerschool

Meld je hier aan!
Deel dit event:
Meld je hier aan!