Vacatures
menu
Even kennismaken met

Erika Damen: 'Chaos stroomlijnen om alles goed geregeld te hebben? Daar doe ik het voor'

29 april 2021
Erika Damen
Consulente doelgroepenvervoer

In maart startte Erika Damen als consulente doelgroepenvervoer. Om het vak goed te leren startte ze eerst op  de Front Office. Het doel is om vanuit hier de basis goed te leren om straks de functie consulente leerlingenvervoer goed te kunnen uitvoeren. “Ik wist dat doelgroepenvervoer bestond, ik zie de busjes regelmatig rondrijden. Maar ik had geen idee van hoeveel erbij komt kijken. Daar sta je niet bij stil. Na diverse commerciële functies is het fijn om iets te kunnen betekenen voor mensen die het hard nodig hebben.”

Vanaf dag 1 voelt mijn start bij Forseti erg goed. Het voelt alsof ik in een warm bad terecht gekomen ben. Een warm bad met korte lijntjes en altijd wel iemand waarbij ik terecht kan. Ondanks al het thuiswerken heb ik op één persoon na iedereen een keer in het echt gezien.”

Starten op de frontoffice

“Ik ben aangenomen voor de functie consulente. De komende maanden werk ik nu voornamelijk op de frontoffice om te kijken wat er allemaal bij komt kijken. In het begin kijk ik veel met Bonnie en Maike mee, daarna mag ik zelf aan de slag en kijken zij met mij mee of alles goed verloopt.

Het is de bedoeling dat ik na de zomervakantie mijn rol als consulente oppak. Nu ben ik op de frontoffice onder andere verantwoordelijk voor het aannemen van binnenkomende telefoontjes, het opvragen van documenten en het compleet maken van aanvragen zodat deze beoordeeld kunnen worden. Als consulente zal ik de daadwerkelijke beoordeling doen van de aanvragen.”

Er komt veel kijken bij leerlingenvervoer

“Natuurlijk wist ik wel van het bestaan van leerlingenvervoer, ik zie de busjes regelmatig rijden. Nu kom ik er pas achter wat er allemaal bij komt kijken. Daar sta je normaal gesproken niet bij stil. Hier op de frontoffice zie ik wat voor belasting het kan zijn voor de ouders om alles te regelen. En welke verhalen er achter de aanvragen zitten. 

Als moeder van twee gaat het me niet in de koude kleren zitten. Het doet pijn in het moederhart om verhalen over uithuisplaatsing en nog extremere situaties te horen. Het is fijn dat we de wereld voor het kind dan zo goed mogelijk door kunnen laten draaien.”

Alles gestroomlijnd met een beetje chaos

“De meeste energie krijg ik als alles gestroomlijnd verloopt. Als we met het team voor elkaar krijgen wat we samen voor ogen hadden. We hebben vaak te maken met strakke deadlines. Een kindje dat uit huis geplaatst moet worden wil je niet een dag laten wachten. Die chaos stroomlijnen en aan het einde van de dag alles goed geregeld hebben? Daar doe ik het voor.”

Terug naar overzicht
Gerelateerd

De week van team frontoffice

Wat doen we bij Forseti eigenlijk zoal in een week? Maike en Bonnie stellen zichzelf voor en nemen j...

Gerelateerd

‘Data vertaal ik naar iets wat praktisch toepasbaar is’

In maart startte Camilo Schurink bij Forseti als adviseur doelgroepenvervoer. Camilo is een bekende,...

scroll