Vacatures
menu
Artikelen
07. 02. 2017

Actualiteitenseminar Leerlingenvervoer 14 maart 2017

We zitten alweer een paar weken in 2017 en binnenkort begint voor velen weer de periode om de voorbereidingen te treffen voor het nieuwe schooljaar. Een goed moment om, voordat de hectiek rond het aanvraagproces van het leerlingenvervoer weer van start gaat, gezamenlijk stil te staan bij de actualiteiten rond het leerlingenvervoer en om ervaringen uit te wisselen. Daarom organiseert Forseti, na het grote succes in 2016, wederom een actualiteitenseminar waarin stil wordt gestaan bij actualiteiten, ontwikkelingen en trends binnen het leerlingenvervoer.

Op deze dag organiseren wij een aantal workshops waarbinnen veel ruimte wordt geboden voor het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen. De workshops zijn gericht op diverse ontwikkelingen en biedt voor ieder de mogelijkheid om de workshop van zijn of haar eigen actuele onderwerp bij te wonen. Aan het einde van het seminar heeft u de mogelijkheid om tijdens de netwerklunch onderling ervaringen uit te wisselen.

Wij vertrouwen erop dat u na afloop van de door u gekozen workshops genoeg inspiratie heeft opgedaan voor het nieuwe schooljaar!

Datum: dinsdag 14 maart 2017
Tijd: 09.30-14.00 uur
Locatie: Perron 3, Hoff van Hollantlaan 1 te Rosmalen
Deze locatie ligt naast het NS-station Rosmalen. (Routebeschrijving & Parkeren)

Kosten deelname: € 95,- p.p.

Klik hier voor uw aanmelding.
Deadline 1 maart 2017. 

De deelnemers dienen bij aanmelding twee workshops uit te kiezen.
Het staat u vrij om deze uitnodiging door te sturen naar collega’s die deze bijeenkomst ook interessant vinden.

Planning:
09.30 – 10.00 uur inloop
10.00 – 10.05 uur Welkomstwoord Harald Faber (directeur Forseti)
10.05 -10.45 uur Leertraject reizen met ov, Elmer Roukema (Arriva)
10.45 – 11.00 uur pauze
11.00 – 12.00 uur workshop ronde 1
12.00 – 13.00 uur workshop ronde 2
13.00 – 13.15 uur plenaire afronding van de bijeenkomst door Harald Faber
13.15 – 14.00 uur netwerklunch

Leertraject reizen met ov
Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn termen die binnen het leerlingenvervoer ook steeds weer terugkomen en in de huidige maatschappij steeds belangrijker worden gevonden. Maar hoe kan hier een goede en passende invulling aan gegeven worden zodat leerlingen uiteindelijk misschien zelfs wel geheel zelfstandig kunnen reizen met het openbaar vervoer? Arriva heeft in diverse regio’s in samenwerking met gemeenten een traject ontwikkeld om leerlingen hierin te ondersteunen. Tijdens het plenaire eerste deel van het programma wordt u meegenomen in de manier waarop dit is ontstaan, hoe dit traject is ingericht en wat de ervaringen zijn.

Overzicht workshops:

Workshop 1: regionale samenwerking door Mark van Opstal (Beleidsadviseur maatschappelijk beleid gemeente Dongen – Servicepunt Midden Brabant)
De provincie Noord-Brabant en 8 samenwerkende gemeenten (Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk) in Midden-Brabant hebben het Servicepunt georganiseerd om het contractbeheer namens de gemeenten en de provincie uit te voeren, om gebruikers te informeren en nazorg te bieden. Het Servicepunt is de spil tussen alle betrokkenen bij het leerlingenvervoer in deze regio. Waarom is gekozen voor deze samenwerking? Hoe is het Servicepunt georganiseerd en welke activiteiten worden gezamenlijk opgepakt? In deze workshop gaat Theo Arts in op deze vragen.
Deze workshop is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in regionale samenwerking op het gebied van leerlingenvervoer.

Workshop 2: financieel management door Rob Christiaanse (Directeur Efco)
Het klinkt misschien als “ver van mijn bed”, maar financieel management behoort wel degelijk ook bij leerlingenvervoer. Rob Christiaanse gaat in op de vraag waarom dit belangrijk is, wat hierbij komt kijken en op welke wijze dit efficiënt ingericht kan worden. Uiteraard is er in deze workshop veel ruimte voor de praktijk en ervaringen.
Deze workshop is interessant voor iedereen die meer wil weten over het financieel managen van het leerlingenvervoer.

Workshop 3: de wereld van het leerlingenvervoer door de bril van de chauffeur (met medewerking van chauffeurs leerlingenvervoer)
Er is dagelijks één persoon die direct contact heeft met uw leerlingen: de chauffeur. Deze persoon is een belangrijke schakel tussen alle betrokken en is de persoon die er dagelijks voor dient te zorgen dat de leerlingen op een veilige manier tussen huis en school worden vervoerd. Dit valt niet altijd mee. Wat zijn de verhalen van de chauffeurs en op welke wijze kunnen alle betrokkenen samenwerken? Daar gaat het in deze interactieve workshop om!
Deze workshop is interessant als u belangstelling heeft voor de persoonlijke ervaringen van de mensen die dagelijks uw leerlingen vervoeren.

Workshop 4: Conversatietool (Guy Hermans, vervoerder en ouder)
Een tool om te converseren? Ja, in deze workshop wordt een bordspel gebruikt om de discussie op te starten naar aanleiding van een aantal vragen/stellingen over het leerlingenvervoer. Naast u, als gemeente, zijn ook de vervoerders en ouders vertegenwoordigd. Dit zorgt gegarandeerd voor diverse inzichten en een uur actief spelplezier.
Deze workshop is interessant voor iedereen die een actieve discussie wil aangaan en geïnteresseerd is in de visie vanuit diverse belanghebbenden.

Terug naar overzicht
scroll