Actualiteitenseminar
menu

Outsourcing leerlingenvervoer

Efficiënt, betrouwbaar en deskundig

Download de brochure  Bel me terug
Download de brochure

Jouw leerlingenvervoer uitbesteed: slimme oplossingen voor gemeenten

Waarom kiezen voor outsourcing?
Gemeenten staan onder druk om efficiënter te werken en kosten te besparen, terwijl kennis en capaciteit vaak beperkt zijn. Het uitvallen van medewerkers, een toenemende werkdruk en het gebrek aan specifieke expertise maken het lastig om leerlingenvervoer goed te organiseren. Forseti biedt de oplossing door alle uitvoerende taken vakkundig over te nemen, zodat jouw gemeente zich kan focussen op haar kerntaken.

  • Kennisverlies opvangen: Bij uitval van medewerkers verdwijnt ook de specialistische kennis van leerlingenvervoer.
  • Werkdruk verlagen: Forseti zorgt voor continuïteit tijdens piekperioden en vermindert de werkdruk voor jouw team.
  • Efficiëntie verhogen: Door onze slimme software en ervaren team verlopen processen sneller en foutloos.
  • Kosten besparen: Outsourcing biedt een betaalbare oplossing door efficiëntieverbeteringen en schaalvoordelen.
  • Kwaliteit waarborgen: Dankzij onze gespecialiseerde kennis en ervaring blijven de kwaliteitsnormen hoog.

Voor wie is dit product?
Outsourcing is ideaal voor gemeenten die ondersteuning zoeken bij het beheer van leerlingenvervoer. Heb je te maken met kennisverlies, hoge werkdruk of een tekort aan capaciteit? Forseti is jouw betrouwbare partner om de uitvoering over te nemen en continuïteit en kwaliteit te garanderen.

  • Gemeenten zonder eigen expertise: Wanneer er onvoldoende kennis is om leerlingenvervoer zelfstandig te beheren.
  • Gemeenten met beperkte capaciteit: Tijdens piekmomenten of door personele tekorten kunnen wij bijspringen.
  • Gemeenten die willen focussen op kerntaken: Door uitvoerende taken uit te besteden, blijft de focus op regisseren en beleid.
  • Gemeenten met hoge werkdruk: Onze ondersteuning zorgt ervoor dat jouw team zich niet hoeft te verliezen in uitvoerende details.
  • Gemeenten die continuïteit zoeken: Forseti biedt stabiliteit en voorkomt problemen bij het wegvallen van vaste medewerkers.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

"LLV vraagt specifieke kennis en kunde en gemeente Dongen kiest ervoor deze bij een deskundige derde in te kopen. Ook met het oog op continuïteit... Uitvoering van LLV door Forseti verloopt tot op heden prima. Aanvragen worden tijdig en correct afgehandeld en bij incidentele problemen zorgen zij daar waar mogelijk voor maatwerkoplossingen in overleg met klant, vervoerder, servicepunt en eventuele andere partijen." - Mevr. Huijbregts, Juridisch Kwaliteitsadviseur WIZ
Gemeente Dongen
"Forseti voert sinds schooljaar 2014/2015 de afhandeling van de aanvragen leerlingenvervoer voor ons af. Daarnaast hebben zij meegedacht in het uitwerken van een nieuwe vorm van toekennen van Leerlingenvervoer: het persoonsvolgend vervoersbudget waarbij ouders zelf het aangepast vervoer kunnen inkopen. Als ik Forseti in 2 woorden omschrijf dan staat zij voor deskundigheid en is zij klantgericht." - Mevr. Winter, Beleidsadviseur
Gemeente Tiel
"Leerlingenvervoer is een specifiek domein. Toetsing en toekenning vraagt om gedegen kennis van de gemeentelijke verordening en het goed kunnen beoordelen en hanteren van de mogelijkheden en ruimte die de verordening biedt. Door de uitvoering van leerlingenvervoer extern te organiseren bij een bureau met deze taak als corebusiness verzekert de gemeente Haarlem zich niet alleen van die kennis maar ook van kwaliteit en van continuïteit. Haarlem is zeer tevreden over deze dienst van Forseti." - Dhr. Stoeckart, Afdelingshoofd Bedrijfsbureau en Subsidies
Gemeente Haarlem
“Forseti verzorgt sinds mei 2023 de uitvoering van het leerlingenvervoer voor de gemeente Leiden. Vroeger hadden we één collega bij de gemeente die alles omtrent het leerlingenvervoer voor haar rekening nam, maar deze collega viel uit. Forseti heeft op dat moment snel kunnen handelen en een ervaren consulent bij ons gedetacheerd. Daarnaast controleert Forseti de facturen van de vervoerder. Later koos de gemeente voor het outsourcen van het leerlingenvervoer via Forseti als permanente oplossing. Forseti is een bekwame en gespecialiseerde partij die de hele uitvoering van het leerlingenvervoer voor haar rekening neemt.” - Mevr. Zwierstra, Beleidsmedewerkster onderwijs
Gemeente Leiden

Onze werkwijze: van implementatie tot uitvoering

Een overzichtelijke en gestructureerde aanpak zorgt voor een soepele overgang en naadloze integratie.

Kick-off

Samen starten we met een kick-off meeting waarin we alle afspraken en details vastleggen.

Automatisering

We implementeren slimme software zoals Leerlingenvervoer.NU om processen te stroomlijnen.

Uitvoering

Ons team neemt de dagelijkse uitvoering van jouw gemeente over en staat direct in contact met betrokkenen.

Evaluatie en optimalisatie

Regelmatige evaluaties zorgen voor continue verbetering en afstemming op jouw gemeente.

Klaar om ontzorgd te worden?

Outsourcing biedt jouw gemeente de kans om leerlingenvervoer slimmer en efficiënter te organiseren. Onze aanpak sluit naadloos aan op de beleidsketen en de gemeentelijke organisatie, met volledige integratie in de verordening voor leerlingenvervoer.

Download de brochure

Ontdek hoe outsourcing jouw gemeente kan ontzorgen!

Bij Forseti begrijpen we dat leerlingenvervoer een cruciale taak is die vraagt om specialistische kennis en zorgvuldige uitvoering. Ons team van ervaren professionals staat klaar om jouw gemeente te ondersteunen, met een persoonlijke en klantgerichte aanpak die inspeelt op jouw specifieke behoeften.

Neem contact op
scroll