10.03.2020
Actualiteitenseminar leerlingenvervoer met lancering draaiboek
10.03.2020

Actualiteitenseminar leerlingenvervoer met lancering draaiboek

Op dinsdag 10 maart vond de jaarlijkse Actualiteitenseminar leerlingenvervoer van Forseti plaats in Utrecht. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema ‘Passend (naar) Onderwijs’. Naast de gastsprekers kon er worden deelgenomen aan workshops, waarbij dit thema steeds weer terug kwam.

De presentaties zijn hier te vinden.

Een belangrijk moment op deze dag was de lancering van het door Forseti ontwikkelde draaiboek leerlingenvervoer. Dit draaiboek is bedoeld om beleids- en uitvoeringsambtenaren te ondersteunen in het proces leerlingenvervoer. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan Guillermo Holman, beleidsmedewerker onderwijs van de VNG.

Al met al wederom een inspirerende dag, die afgesloten werd met een heerlijke netwerklunch. Op naar de 14e editie!

Bekijk hieronder een terugblik van deze dag:

Een kijkje in het draaiboek Leerlingenvervoer:

Download hier het draaiboek Leerlingenvervoer

planning

09.30-09.55 Inloop
09.55-10.25 Welkomstwoord en inleiding dag Valérie Verlaak
10.25-11.00 Plenair: Passend onderwijs Marlies Peters (PO-Raad)
11.00-11.15 Pauze
11.15-12.00 Workshop ronde 1 Diverse
12.10-12.55 Workshop ronde 2 Diverse
12.55-13.10 Plenaire afronding van de dag Valérie Verlaak
13.10-14.00 Netwerklunch

workshops

1.
Keuze workshop 1: Hoe passend moet het leerlingenvervoer zijn?

Regelmatig komen er vragen langs voor individueel vervoer, vervoer op afwijkende tijden of naar afwijkende locaties. In deze workshop zal aan de hand van praktijkervaringen, jurisprudentie en regelgeving op deze onderwerpen worden ingegaan en praktische tips voor uitvoering en beleid worden gegeven.

OVER de spreker

Jeroen Peters

Specialist leerlingenvervoer
2.
Keuze workshop 2: Participatie bij inkoop
Met enige regelmaat moet het leerlingenvervoer (aangepast vervoer) worden ingekocht. Dit zijn intensieve trajecten, waarbij goed nagedacht moet worden over de eisen en wensen van het vervoer voor de komende jaren. Soms wordt er een marktconsultatie gehouden onder potentiële inschrijvers, maar participatie van ouders/leerlingen is nog minder gebruikelijk. Binnen deze interactieve workshop staat de participatie van ouders/leerlingen binnen dit traject centraal, waarbij aandacht is voor dit onderwerp.
OVER de spreker

Saida Akaaboune

Manager
3.
Keuze workshop 3: Passend rolstoelvervoer

De gewijzigde code VVR betreft een veel besproken onderwerp. Met de aanpassingen voor het rolstoelvervoer per 1 juli 2020 is de code ook van invloed op het leerlingenvervoer. In deze werkshop gaan we verder in op de code en wat dit betekent voor het vervoer.

OVER de spreker

Peer Vos en Henk van Gelderen

4.
Keuze workshop 4: Passend duurzaam naar onderwijs

Duurzaamheid is de term van 2020! Maar hoe past duurzaamheid in het vervoer? En op welke manier kan het vervoer voor leerlingen worden verduurzaamd? In deze workshop komen de verschillende aspecten en mogelijkheden aan bod.

OVER de spreker

Forseti

5.
Keuze workshop 5: Draaiboek Leerlingenvervoer
Steeds meer gemeenten worden zich bewust van de kosten van leerlingenvervoer. En van het feit dat er vaak best wat eigen kracht te vinden is bij leerlingen en ouders. Meer aandacht voor processen, beleidsregels en formatie is de eerste stap om iets met die kosten en eigen kracht te doen. Tijd dus om een intern gesprek te voeren tussen toekenning, beleid en management. Maar hoe pak je dat nu aan? Voor dat doel ontwikkelde Forseti in 2019 het “draaiboek leerlingenvervoer”, dat tijdens de Actualiteitenseminar wordt gelanceerd. In deze workshop wordt het draaiboek toegelicht en worden de deelnemers om feedback gevraagd.
OVER de spreker

Wytze Schouten

Forseti
Meld je hier aan!
Deel dit event:
Meld je hier aan!
scroll