Actualiteitenseminar leerlingenvervoer 2024
menu
Even kennismaken met

'Data vertaal ik naar iets wat praktisch toepasbaar is.'

1 april 2021
Camilo Schurink
Adviseur Doelgroepenvervoer

In maart startte Camilo Schurink bij Forseti als adviseur doelgroepenvervoer. Camilo is een bekende, we werkten al eerder samen. Met de groei van Forseti ontstonden er nieuwe mogelijkheden en een uitdagende functie voor Camilo: “Data vertalen naar iets wat praktisch toepasbaar is. Daar kijk ik echt naar uit.”

“Bij Connexxion, één van mijn vorige werkgevers, leerde ik Carlo Bot, destijds ook werkzaam voor Connexxion, kennen. Vanuit Forseti zat Ronald Derks regelmatig bij ons aan tafel als contractmanager van een groot vervoersproduct waar wij de rol van regiecentrale invulde. Op een gegeven moment maakte Carlo de overstap naar Forseti en daarna hebben we altijd contact gehouden. Het was altijd fijn samenwerken, dus toen er een kans voorbij kwam om een functie in te vullen binnen Forseti greep ik die met beide handen aan.

Op het contractbeheer  zorgde ik voor de vertaalslag. De vervoerders leveren facturen en data aan, waar ik vervolgens een praktisch toepasbaar iets van maakte. In mijn rol als adviseur ervaar ik veel voordelen van mijn rol op de back-office. De vertaling kan ik zelf maken, dat maakt het makkelijker om een opdrachtgever mee te krijgen in de voorgestelde oplossing.”

Wat heb jij met doelgroepenvervoer?

“Doelgroepenvervoer is iets unieks in Nederland. Ouderen zijn minder geïsoleerd, iedereen kan van a naar b reizen zonder beperkingen. Dat maakt ons Nederlanders vrij en onafhankelijk. Hetzelfde geldt voor leerlingenvervoer. Hierdoor kan iedereen gebruik maken van het onderwijs. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk. 

Ik kwam al op jonge leeftijd in aanraking met doelgroepenvervoer. Als studentchauffeur heb ik veel mensen uit de doelgroep rondgereden. Toen merkte ik al snel wat het deze mensen bracht, wat het betekende voor hun leven. Aan de andere kant merkte ik ook dat dit werk niet voor iedereen was. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Door die ervaring als chauffeur kan ik me ook veel beter inleven in de doelgroep. Dat verrijkt me als adviseur.”

Wat breng jij Forseti?

“Als studentchauffeur ben ik in de meest uitvoerende rol binnen het doelgroepenvervoer begonnen. Die ervaring pakt niemand me af. Hetzelfde geldt voor mijn tijd aan vervoerderskant en op de back-office contractbeheer bij Forseti. Alle ervaring en kennis bij elkaar maakt dat ik het totaal plaatje goed kan overzien. 

Als adviseur helpt het dat ik vooral erg analytisch ben en beschik over veel overtuigingskracht. Je kunt namelijk wel iets zien in alle verkregen data, maar dan moet je het ook nog over kunnen brengen naar de opdrachtgever. Die besteedt het namelijk uit, omdat hij er zelf geen verstand van heeft. Aan mij dus de taak om het begrijpelijk over te brengen.”

Waar krijg je energie van?

“Ik krijg ontzettend veel energie van nieuwe projecten. Daarom zit ik hier bij Forseti op de juiste plek. Ik kan hier nog zoveel nieuwe dingen doen en leren. Daar zie ik echt de uitdaging in, om mezelf als adviseur te ontwikkelen. Een adviseur en collega die niet alleen de opdrachtgever, maar ook Forseti naar het volgende niveau brengt.”

Terug naar overzicht
Gerelateerd

1 verordening voor al het doelgroepenvervoer

Een integrale verordening waar alle vormen van doelgroepenvervoer onder vallen. Dat is wat Wytze Sch...

Gerelateerd

Leerlingenvervoer: outsourcen is ontzorgen

Leerlingenvervoer is een kwetsbaar en gevoelig onderwerp. Een verandering, hoe klein ook, mag op gee...

scroll