Bekijk onze vacatures
menu
Vacatures
12. 07. 2022

Accountmanager contractbeheer doelgroepenvervoer

32- 40 uur

Initiatiefrijke en doortastende medior

Ben jij overtuigd dat jij een bijdrage kunt leveren aan de uitdagende vernieuwingen in het kleinschalig (doelgroepen)vervoer? Zie jij ook het belang van professioneel opdrachtgeverschap en het bewaken van afspraken op financiën en kwaliteit? Doe jij dat in een goede balans tussen de belangen van marktpartijen en overheden? Dan ben jij misschien onze Accountmanager contractbeheer doelgroepenvervoer.

De organisatie

Forseti – onderdeel van de Concordis Groep – is een onafhankelijke adviesorganisatie die de publieke sector begeleidt, adviseert en ondersteunt bij de beleidsvorming en -uitvoering, aanbesteding en contractmanagement van het kleinschalig (doelgroepen)vervoer. Forseti is in veel regio’s in Nederland betrokken bij de organisatie en uitvoering van openbaar vervoer, flexvervoer en doelgroepenvervoer. Daarin vervullen wij rollen als onderzoeker, ontwikkeladviseur, aanbestedingsadviseur, contractmanager en procesbegeleider.

Wij willen eraan bijdragen dat mensen kunnen blijven participeren in de maatschappij. Forseti vormt daarbij graag de verbinder tussen de behoeften van reizigers, de visie en publieke middelen van gemeenten en zorginstellingen én het aanbod van vervoerders. Samen geven we een impuls aan een structurele doorontwikkeling in vervoerbeleid, efficiëntie, reizigerstevredenheid en eigen kracht.

De functie

Als accountmanager contractbeheer bij Forseti werk je in diverse opdrachten op het gebied van contractmanagement, implementatieprocessen en verbetertrajecten in (doelgroepen)vervoersystemen. Je beweegt je daarbij in een omgeving met stakeholders binnen overheden en marktpartijen. Forseti voert deze opdrachten veelal uit in opdracht van samenwerkende gemeenten, danwel zorginstellingen. Als accountmanager verzorg jij het relatiebeheer/accountmanagement met de opdrachtgevers en ben je adviseur op diverse vervoersvraagstukken.

In de rol van accountmanager voer je – afhankelijk van de opdracht – de volgende taken uit:

 • Trekken van het implementatieproces van nieuwe contracten, danwel projecten die voortkomen uit ontwikkelprogramma’s rondom het vervoerproject.
 • Bewaken van de uitvoeringsafspraken zoals vastgelegd in het bestek en contract van de aanbesteding, waaronder een maandelijkse controle van de facturatie van vervoerders aan opdrachtgevers. Hiervoor werk je samen met de backoffice van Forseti.
 • Scherp bewaken van de kwaliteit van het vervoersysteem d.m.v. van het monitoren van kpi’s en verrichten van onderzoek.
 • Bewaken van contractbudgetten in relatie tot de uitgaven en (mede) opstellen van een jaarlijkse begroting.
 • In overleg treden met vervoerder(s) en regiecentrales om de gang van zaken te bespreken. Je bent voor contractpartijen vaak het eerste aanspreekpunt. In conflictsituaties adviseer je de opdrachtgever. Hierbij heb je oog voor het evenwicht in belangen tussen opdrachtgever en vervoerder.
 • Het mede ontwikkelen van verbetervoorstellen, zodat het systeem inspeelt op de dynamiek in het vervoer.
 • Onderhouden van relaties met stakeholders, zoals scholen, reizigersvertegenwoordigers en instellingen.

In het brede Forseti team werk je samen met ons mobiliteitsbureau waarin we voor diverse gemeenten het aanvraagproces leerlingenvervoer verzorgen, je haakt aan bij aanbestedingstrajecten, verwerft nieuwe opdrachten en bouwt aan nieuwe relaties.

Om een goed beeld te krijgen van de functie vind je hieronder relevante blogs over het werk van een accountmanager contractbeheer:

De week van Carlo

De week van Camilo

Begrip voor chauffeurstekorten is niet oneindig 3 actiepunten

Contractmanager Ronald Derks voor regiorijder aan de slag

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante hbo-opleiding;
 • Je hebt 3-5 jaar werkervaring in de personenvervoerbranche en/of logistieke branche;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een rol als accountmanager, contractmanager en/of inkoop- en aanbestedingstrajecten of ervaring in bedrijfskundige processen;
 • Je hebt een scherp analytisch vermogen zowel in cijfermatig opzicht als in processen;
 • Je wordt enthousiast van het oplossen van problemen en het optimaliseren van processen;
 • Je hebt gevoel voor en interesse in bestuurlijke processen en verhoudingen en het functioneren van een gemeentelijke/regionale organisatie;
 • Je bent in staat te schakelen tussen uitvoering en beleid, en management en bestuur om vraagstukken van beide bij elkaar te brengen;
 • Je hebt een gestructureerde manier van werken, overleggen en communiceren;
 • Je beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht;
 • Je staat stevig in onderhandelings- en conflictsituaties;
 • Je bent een teamspeler en hebt een plezierige open en vriendelijke communicatiestijl;
 • Je bent praktijkgericht, prikkelend, toekomstgericht en integer.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende en zelfstandige baan binnen een professioneel team. Wij streven met veel energie uitdagende maar ook realistische doelen na en moedigen onze medewerkers aan proactief te zijn en met ideeën te komen.

Binnen de organisatie heerst een fijne en ontspannen werksfeer. We zijn er voor elkaar en zorgen samen voor meer dan genoeg werkplezier.

Uiteraard bieden we je een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals veel ruimte om je tijd flexibel in te delen, mogelijkheden en faciliteiten om goed thuis te kunnen werken, een individueel opleidingsbudget en vaktechnische cursussen. Je krijgt 27 vakantiedagen op fulltime basis. Niet genoeg? Dan kun je er makkelijk nog een aantal bijkopen.

Sollicitatie en informatie vacature Accountmanager contractbeheer doelgroepenvervoer

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hinke Swaans (h.swaans@forseti.nl) of Harald Faber (h.faber@forseti.nl), telefonisch te bereiken via 073 – 523 10 60.

Ben je al enthousiast en wil je direct reageren? Mail dan je cv en motivatie naar info@forseti.nl t.a.v. Hinke Swaans.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Terug naar overzicht
scroll