Vacatures
21. 01. 2019

Strategisch adviseur vervoer

32-40 uur

Zie jij altijd mogelijkheden om de wereld van vervoer slimmer te organiseren? Volg je actief de ontwikkelingen binnen de wereld van mobiliteit en leg je makkelijk verbinding zowel op inhoud als relationeel? Vind je het leuk om anderen te inspireren in sessies met kleine en grotere groepen ? Heb jij uitgesproken ideeën hoe we ontwikkelingen als Mobility as a Service (MaaS) tastbaar kunnen maken en kunnen verenigen met maatschappelijke doelen in leefbaarheid, bereikbaarheid en participatie van kwetsbare doelgroepen ? Ben je door deze vraagstukken voldoende geprikkeld? Dan ben jij misschien onze Strategisch adviseur Vervoer.

De functie

Als Strategisch adviseur vervoer bij Forseti ben je ongeveer 60% van je tijd actief in projecten in een rol als architect, bouwer en onderzoeker van (nieuwe) vervoersystemen. Hierbij draait het om alle aspecten van vervoer zoals kwaliteit voor de reiziger, beleid en toegang, organisatie, marketing, contractering en techniek. Je beweegt je daarbij in een omgeving met stakeholders binnen overheden, marktpartijen en belangenorganisaties.

Naast je inhoudelijke rol in projecten pak jij een trekkersrol in het netwerken, positionering en verwerven van nieuwe opdrachten. Je doet dit vanuit een inhoudelijke profilering op thema’s waarin Forseti zich positioneert. Je bezoekt en spreekt op netwerkevents, schrijft graag inhoudelijk prikkelende artikelen en ontwikkelt mee aan nieuwe adviesdiensten binnen Forseti. Hierin werk je natuurlijk samen met je collega’s en werk je ook aan kennisdeling en procesverbetering. Jij neemt het voortouw in de positionering van het bedrijf op nieuwe terreinen als MaaS en de vernieuwende sturingsmodellen die dit vraagt in contractering en concessieverlening door overheden.

In de adviesrol van Strategisch adviseur voer je – afhankelijk van de opdracht – de volgende taken uit:

 • Je schrijft offertes voor uiteenlopende vraagstukken, waarin zowel je methodische aanpak als je aansprekende schrijfvaardigheden tot uiting komen;
 • Je treedt op als projectleider van wisselende opgaven voor opdrachtgever bij gemeenten, provincies en regionale samenwerkingsverbanden;
 • Je schaakt op vele borden en onderhoud hiervoor contacten met diverse spelers, van beleidsmakers, procesmanagers tot bestuurders;
 • Je zet naast inhoudelijke kennis van vervoer vooral ook je procesvaardigheden en overtuigingskracht in om zaken echt in beweging te brengen. Dit weet je zowel in gesproken als geschreven woord goed te uiten.

Het profiel

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring in adviestrajecten binnen of voor overheden;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met concessieverlening/aanbestedingstrajecten;
 • Ervaring in bestuurlijke (samenwerkings)processen en verhoudingen en het functioneren van een gemeentelijke/regionale organisatie;
 • Je bent in staat te schakelen tussen uitvoering en beleid om vraagstukken van beide bij elkaar te brengen;
 • Jij inspireert in nieuwe thema’s in vervoer (flexsystemen / MaaS / etc.);
 • Je hebt een scherp analytisch vermogen vooral in processen en signalering van trends;
 • Gestructureerde manier van werken, overleggen en communiceren;
 • Je hebt overtuigingskracht in een plezierige open communicatiestijl;
 • Kennis van en ervaring in de personenvervoer/mobiliteitsbranche is een must;
 • Praktijkgericht, prikkelend, toekomstgericht en integer.

De organisatie

Forseti – onderdeel van de Concordis Groep – is een onafhankelijke adviesorganisatie die de publieke sector begeleidt, adviseert en ondersteunt bij de beleidsvorming en -uitvoering, aanbesteding en contractmanagement van het kleinschalig (doelgroepen)vervoer. Forseti is bij veel regio’s in Nederland nauw betrokken bij de organisatie en uitvoering van kleinschalig (doelgroepen)vervoer. Daarin vervullen wij rollen als onderzoeker, ontwikkeladviseur, aanbestedingsadviseur, contractmanager en procesbegeleider. Forseti ontwikkelt, bouwt en bewaakt.

Dankzij onze brede expertise én de koppeling tussen de verschillende procesfases maken we van vervoersmanagement een compleet verhaal. Wij willen eraan bijdragen dat mensen kunnen blijven participeren in de maatschappij. Om dat mogelijk te maken is het cruciaal dat de beschikbare middelen in het personenvervoer slim worden besteed, gericht op de juiste doelgroep. Forseti vormt daarbij graag de verbinder tussen de behoeften van reizigers, de visie en publieke middelen van gemeenten en zorginstellingen én het aanbod van vervoerders. De wereld van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer komt steeds meer bij elkaar en vraagt om vernieuwende vormen van samenwerking, contractering, concessieverlening en rollen van overheden. Forseti kent een sterke realisatiedrift en durft daarin het voortouw te nemen. Als Strategisch adviseur wil je met slim denken, vooral gaan doen !

Het aanbod

Wij bieden een afwisselende en zelfstandige baan binnen een professioneel team. Wij streven met veel energie uitdagende maar ook realistische doelen na en moedigen onze medewerkers aan eigen initiatieven naar voren te brengen. Naast een uitstekende honorering en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, biedt Forseti een open, flexibele, informele en collegiale werkomgeving en ruime mogelijkheden om je capaciteiten te ontplooien.

Interesse?

Reageer dan snel! Wil je eerst nog iets vragen over de functie of onze organisatie? Stuur een mail of bel (06-22242324) even met Harald Faber.

Terug naar overzicht