Bekijk onze vacatures
menu
Vacatures
08. 02. 2022

Strategisch adviseur Vervoer

32- 40 uur

Zie jij altijd mogelijkheden om vervoer slimmer te organiseren, volg je de ontwikkelingen binnen de wereld van mobiliteit op de voet en vind je het leuk om anderen te inspireren?

Heb jij uitgesproken ideeën hoe we ontwikkelingen als Mobility as a Service (MaaS) tastbaar kunnen maken en kunnen verenigen met maatschappelijke doelen op het gebied van leefbaarheid, bereikbaarheid en participatie van kwetsbare doelgroepen? Dan ben jij misschien onze Strategisch adviseur Vervoer.

De organisatie

Forseti – onderdeel van de Concordis Groep – is een onafhankelijke adviesorganisatie die de publieke sector begeleidt, adviseert en ondersteunt bij de beleidsvorming en -uitvoering, aanbesteding en contractmanagement van het kleinschalig (doelgroepen)vervoer. Forseti is in veel regio’s in Nederland betrokken bij de organisatie en uitvoering van openbaar vervoer, flexvervoer en doelgroepenvervoer. Daarin vervullen wij rollen als onderzoeker, ontwikkeladviseur, aanbestedingsadviseur, contractmanager en procesbegeleider. Forseti ontwikkelt, bouwt en bewaakt.

De werelden van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer komen steeds meer bij elkaar. Daardoor ontstaan vernieuwende vormen van samenwerking, contractering, concessieverlening en rollen van overheden. De groeiende behoefte aan flexibiliteit en wendbaarheid vraagt meer afstemming tussen lijndienstvervoer, on demand (flex)vervoer en wmo-vervoer. Dit levert interessante en nieuwe uitdagingen op die raken aan een breed scala van disciplines: vervoerkundige, financiële, maatschappelijke, technologische, juridische en politieke. Dankzij onze brede expertise én de koppeling tussen de verschillende procesfases maken we van vervoersmanagement een compleet verhaal. Wij willen eraan bijdragen dat mensen kunnen blijven participeren in de maatschappij. Om dat mogelijk te maken is het cruciaal dat de beschikbare middelen in het personenvervoer slim worden besteed. Forseti is daarbij de verbinder tussen de behoeften van reizigers, de visie en publieke middelen van provincies, gemeenten en zorginstellingen én het aanbod van vervoerders. Forseti kent een sterke realisatiedrift en durft daarin het voortouw te nemen. Als Strategisch adviseur wil je met slim denken, vooral gaan doen!

De functie

Als Strategisch Adviseur Vervoer bij Forseti ben je ongeveer 60% van je tijd actief in projecten in een rol als architect, bouwer en onderzoeker van (nieuwe) vervoersystemen. Hierbij draait het om alle aspecten van vervoer zoals kwaliteit voor de reiziger, beleid en toegang, organisatie, marketing, contractering en techniek. Je beweegt je daarbij in een omgeving met stakeholders binnen overheden, marktpartijen en belangenorganisaties.

Naast je inhoudelijke rol in projecten pak jij een trekkersrol in het netwerken, positionering en verwerven van nieuwe opdrachten. Je doet dit vanuit een inhoudelijke profilering op thema’s waarin Forseti zich positioneert. Je bezoekt en spreekt op netwerkevents, schrijft graag inhoudelijk prikkelende artikelen en ontwikkelt mee aan nieuwe adviesdiensten binnen Forseti. Hierin werk je natuurlijk samen met je collega’s en werk je ook aan kennisdeling en procesverbetering. Jij neemt het voortouw in de positionering van het bedrijf op nieuwe terreinen als MaaS en de vernieuwende sturingsmodellen die dit vraagt in contractering en concessieverlening door overheden.

In de adviesrol van Strategisch adviseur voer je – afhankelijk van de opdracht – de volgende taken uit:

 • Je schrijft offertes voor uiteenlopende vraagstukken, waarin zowel je methodische aanpak als je aansprekende schrijfvaardigheden tot uiting komen.
 • Je treedt op als projectleider van wisselende opgaven voor opdrachtgever bij gemeenten, provincies en regionale samenwerkingsverbanden.
 • Je schaakt op vele borden en onderhoudt hiervoor contacten met diverse spelers, van beleidsmakers, procesmanagers tot bestuurders.
 • Je zet naast inhoudelijke kennis van vervoer vooral ook je procesvaardigheden en overtuigingskracht in om zaken echt in beweging te brengen. Dit weet je zowel in gesproken als geschreven woord goed te uiten.

Hieronder een compilatie van een aantal voorbeeldprojecten:

 • Provincie Noord-Brabant (2022- heden), advisering over flexvervoer (hub- en haltetaxi) strategie en hoe dit in te passen in komende contracten, zowel regiocontracten als ov-concessies. Lees hier meer over de raamovereenkomst met de provincie Noord-Brabant.
 • Provincie Zeeland (2022-heden) advisering met betrekking tot het anders beleggen van opbrengstverantwoordelijkheid, ontwikkelrol en regiefunctie voor ov, doelgroepenvervoer en flexvervoer in een nieuw op te richten Mobiliteitscentrale.
 • Provincie Gelderland (2021- heden), projectleiding implementatie haltetaxiRRReis. Dit is een nieuw vervoerproduct dat meer aansluiting moet bieden op regulier ov ten opzichte van het vorige ov-vangnet.
 • Vlaanderen (2021 tot heden): adviseren over een nieuwe rolverdeling tussen vervoerder de Lijn en een op te richten Vlaamse vervoerautoriteit, inclusief op te stellen openbaar dienstencontract.
 • Middelburg-Vlissingen (juni 2021 tot heden): Opzetten pilot (Flextaxi) nieuw vervoerconcept op basis van een mix van ov en wmo-vervoer.
 • Provincie Utrecht (september 2021 tot heden): Flexibel maatwerkvervoer voor drie wijken in Amersfoort.
 • Provincie Limburg (juli 2021 tot heden): Onderzoek naar de samenhang tussen openbaar vervoer en diverse kleinschalige vervoerconcepten.
 • Vlaanderen (2021), voorbereiding en begeleiding van de aanbesteding voor een nieuwe Mobiliteitscentrale.
 • Provincie Zeeland: Scenario-analyse toekomstige Mobiliteitscentrale in samenwerking met Inno-V en Mobycon (2020).
 • Provincie Gelderland (februari 2021 tot heden): Begeleiding aanbesteding haltetaxiRRReis Gelderland (projectleider).

Het profiel

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring in adviestrajecten binnen of voor overheden;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met concessieverlening/aanbestedingstrajecten;
 • Ervaring in bestuurlijke (samenwerkings-)processen en verhoudingen en het functioneren van een gemeentelijke/regionale organisatie;
 • Je bent in staat te schakelen tussen uitvoering en beleid om vraagstukken van beide bij elkaar te brengen;
 • Jij inspireert in nieuwe thema’s in vervoer (flexsystemen / MaaS / etc.);
 • Je hebt een scherp analytisch vermogen vooral in processen en signalering van trends;
 • Gestructureerde manier van werken, overleggen en communiceren;
 • Je hebt overtuigingskracht in een plezierige open communicatiestijl;
 • Kennis van en ervaring in de personenvervoer/mobiliteitsbranche is een must;
 • Praktijkgericht, prikkelend, toekomstgericht en integer.

Het aanbod

Wij bieden een afwisselende en zelfstandige baan binnen een professioneel team. Wij streven met veel energie uitdagende maar ook realistische doelen na en moedigen onze medewerkers aan proactief te zijn en met ideeën te komen.

Binnen de organisatie heerst een fijne en ontspannen werksfeer. We zijn er voor elkaar en zorgen samen voor meer dan genoeg werkplezier.

Uiteraard bieden we je een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals veel ruimte om je tijd flexibel in te delen, mogelijkheden en faciliteiten om goed thuis te kunnen werken, een individueel opleidingsbudget en vaktechnische cursussen. Je krijgt 27 vakantiedagen op fulltime basis. Niet genoeg? Dan kun je er makkelijk nog een aantal bijkopen.

Lees hier de week van… Daan Stevens over zijn functie als Strategisch Adviseur Vervoer.

Sollicitatie en informatie vacature Strategisch Adviseur Vervoer

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hinke Swaans (h.swaans@forseti.nl) of Harald Faber (h.faber@forseti.nl) of telefonisch te bereiken via 073 – 523 10 60.

Ben je al enthousiast en wil je direct reageren? Mail dan je cv en motivatie naar info@forseti.nl t.a.v. Hinke Swaans.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Terug naar overzicht
scroll