Bekijk onze vacatures
menu
Actueel

‘Samen een kwalitatief goed vervoersysteem neerzetten voor degenen die het écht nodig hebben.’

10 maart 2021
Redactie
Forseti

In februari is Esther Vaessen gestart als adviseur doelgroepenvervoer. Hiervoor werkte ze ruim veertien jaar in diverse functies bij de Gemeente Arnhem. En dan met name de laatste zes jaar in het doelgroepenvervoer. Daarmee brengt ze veel kennis en ervaring mee. “Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s een kwalitatief goed vervoersysteem neer te zetten voor degenen die het écht nodig hebben.”

“Ik was niet op zoek naar iets nieuws. Maar soms klikt het en is het moment juist. Ik kende Forseti al langer vanuit de opzet van Avan (vervoersysteem regio Arnhem Nijmegen). Op een gegeven moment werd ik benaderd voor een vacature en werd erg enthousiast door de gesprekken. Het is fijn om te praten met mensen die een gedeelde visie en passie hebben voor het onderwerp doelgroepenvervoer.

Bij de gemeente hield ik me als enige beleidsmatig bezig met het onderwerp. Sparren deed ik met name met de collega’s uit de regio. Daarnaast merkte ik dat doelgroepenvervoer vaak een sluitstuk was. Maar wel een sluitstuk met enorme kosten. Bij Forseti maken we verschil door eerder aan tafel te zitten en intern de verbinding op te zoeken.” 

Wat doe je bij Forseti?

Als adviseur doelgroepenvervoer werkt Esther voor diverse opdrachtgevers zoals gemeenten, regio’s en zorginstellingen. “Ik ben inmiddels wel gesetteld bij Forseti. Op dit moment ben ik me druk aan het inlezen op de drie projecten waar ik verantwoordelijk voor ben.”

“Een van de projecten is niet nieuw. Bij de gemeente Arnhem zoeken ze namelijk nog naar een vervanger voor mij. Tot die gevonden is blijf ik ze ondersteunen op het onderwerp doelgroepenvervoer. Daarnaast heb ik flinke schoenen te vullen bij ViaVé, waar ik het project beheer en het derde project is 1Stroom in de gemeente Duiven Westervoort. Hier gaat het om het doorvoeren van beleidswijzigingen.”  

Waar krijg je energie van?

“Ik krijg ontzettend veel energie van succesjes, uitdagingen die opgelost zijn. Wat we samen voor ogen hebben en als team voor elkaar krijgen. Daarnaast kan ik altijd wel wat hectiek gebruiken. Ik hou er niet van als het te lang rustig is. Een beetje druk op de ketel doet me goed.

Op dit moment krijg ik veel energie van nieuwe dingen leren. Bij Viavé is mijn rol bijvoorbeeld anders dan ik gewend ben. Eerder zat ik aan de kant van de gemeente en nu aan de kant van het beheerbureau. 

Waar ik ook veel energie van krijg is het gevoel dat ik bij mijn Forseti collega’s met alle vragen terecht kan. Even met Harald sparren. Of met Joanita of Carlo. Zeker nu in het begin is het fijn om af en toe bevestiging te krijgen dat ik op de goede weg zit.”

Hoe zie je jouw toekomst bij Forseti?

“Ik kijk er naar uit om samen stappen te zetten met de producten die we vanuit Forseti aan kunnen bieden. Om intern meer de verbinding op te zoeken, van elkaar te leren door kennis te delen en samen mooie dingen te ontwikkelen. 

En zoals een adviseur doelgroepenvervoer hoort te doen: met gemeenten en zorginstellingen meedenken over hoe doelgroepenvervoer efficiënter en handiger kan, zonder de doelgroep uit het oog te verliezen.”

Terug naar overzicht
scroll