Vacatures
11. 01. 2019

Projectmanager Vervoer

32-40 uur

Ben jij een ambitieuze professional die ervan overtuigd is een bijdrage te kunnen leveren aan de uitdagende vernieuwingen in het kleinschalig (doelgroepen)vervoer? Ben je een sterke persoonlijkheid die nieuwe werkwijzen en projecten goed kan implementeren in een werkveld met stakeholders binnen overheden (ambtelijk en bestuurlijk) en marktpartijen?

De functie

Als projectmanager Vervoer bij Forseti draag je zorg voor de invulling van diverse opdrachten op het gebied van contractmanagement, implementatieprocessen en inkooptrajecten in (doelgroepen)vervoersystemen. Je beweegt je daarbij in een omgeving met stakeholders binnen overheden en marktpartijen. Forseti voert deze opdrachten veelal uit in opdracht van samenwerkende gemeenten, danwel zorginstellingen. De projectmanager is hierbinnen bijvoorbeeld verantwoordelijke voor de implementatie van nieuwe vervoercontracten, en het dagelijks contractmanagement. Hij/zij voert de werkzaamheden voor een belangrijk deel uit op locatie bij opdrachtgevers. Daarnaast opereer je binnen het team van Forseti en werk je samen aan kennisdeling, aanbestedingstrajecten en help je mee ons netwerk uit te bouwen.

In de rol van projectmanager voer je – afhankelijk van de opdracht – de volgende taken uit:

 • Trekken van het implementatieproces van nieuwe contracten, danwel projecten die voortkomen uit ontwikkelprogramma’s rondom het vervoerproject.
 • Bewaken van de uitvoeringsafspraken zoals vastgelegd in het bestek en contract van de aanbesteding, waaronder een maandelijkse controle van de facturatie van vervoerders aan opdrachtgevers. Hiervoor kun je een beroep doen op de backoffice van Forseti.
 • Scherp bewaken van de kwaliteit van het vervoersysteem d.m.v. van het monitoren van kpi’s en verrichten van onderzoek.
 • Bewaken van contractbudgetten in relatie tot de uitgaven en (mede) opstellen van een jaarlijkse begroting.
 • In overleg treden met vervoerder(s) en regiecentrales om de gang van zaken te bespreken. Je bent voor contractpartijen het eerste aanspreekpunt. In conflictsituaties adviseer je de opdrachtgever. Hierbij heb je oog voor het evenwicht in belangen tussen opdrachtgever en vervoerder.
 • Het mede ontwikkelen van verbetervoorstellen, zodat het systeem inspeelt op de dynamiek in het vervoer.
 • Het implementeren en trekken van de acties die voortkomen uit verbetervoorstellen en doorontwikkeling.
 • Onderhouden van relaties met stakeholders, zoals scholen, reizigersvertegenwoordigers en instellingen.
 • Deelname aan regionale projectgroep en eventueel bestuurlijke Stuurgroep.

Forseti is bij veel regio’s in Nederland nauw betrokken bij de organisatie en uitvoering van kleinschalig (doelgroepen)vervoer. Daarin vervullen wij rollen als onderzoeker, ontwikkeladviseur, aanbestedingsadviseur, contractmanager en procesbegeleider. Professioneel contract- en projectmanagement is de borgpen van een zorgvuldige aanbesteding voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Wij voorzien bovendien dat er een belangrijke rol is en blijft in de ontwikkelfunctie van het vervoer. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor een meer dynamische vorm van contractmanagement. Als Projectmanager Vervoer bouw je mee aan dit traject en positioneer je ook de bestaande opdrachten in dit perspectief.

Het profiel

 • HBO of academisch werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring met het optreden in een rol als accountmanager, contractmanager en/of inkoop- en aanbestedingstrajecten;
 • Ervaring in bestuurlijke processen en verhoudingen en het functioneren van een gemeentelijke/regionale organisatie;
 • Je bent in staat te schakelen tussen uitvoering en beleid, en management en bestuur om vraagstukken van beide bij elkaar te brengen;
 • Je hebt een scherp analytisch vermogen zowel in cijfermatige opzicht als in processen;
 • Gestructureerde manier van werken, overleggen en communiceren;
 • Je beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht;
 • Stevig in onderhandelings- en conflictsituaties;
 • Een plezierige open en vriendelijke communicatiestijl;
 • Kennis van en ervaring in de personenvervoerbranche is een pré;
 • Praktijkgericht, prikkelend, toekomstgericht en integer.

De organisatie

Forseti – onderdeel van de Concordis Groep – is een onafhankelijke adviesorganisatie die de publieke sector begeleidt, adviseert en ondersteunt bij de beleidsvorming en -uitvoering, aanbesteding en contractmanagement van het kleinschalig (doelgroepen)vervoer. Forseti ontwikkelt, bouwt en bewaakt. Dankzij onze brede expertise én de koppeling tussen de verschillende facetten maken we van vervoersmanagement een compleet verhaal. Wij willen eraan bijdragen dat mensen kunnen blijven participeren in de maatschappij. Om dat mogelijk te maken is het cruciaal dat de beschikbare middelen in het personenvervoer slim worden besteed, gericht op de juiste doelgroep. Forseti vormt daarbij graag de verbinder tussen de behoeften van reizigers, de visie en publieke middelen van gemeenten en zorginstellingen én het aanbod van vervoerders. Samen geven we een impuls aan een structurele doorontwikkeling in vervoerbeleid, efficiëntie, reizigerstevredenheid en eigen kracht.

Het aanbod

Wij bieden een afwisselende en zelfstandige baan binnen een professioneel team. Wij streven met veel energie realistische, maar uitdagende doelen na en moedigen onze medewerkers aan open te zijn en hun suggesties naar voren te brengen. Naast een uitstekende honorering en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, biedt Forseti een collegiale werkomgeving en ruime mogelijkheden om je capaciteiten te ontplooien.

Interesse?

Reageer dan snel! Wil je eerst nog iets vragen over de functie of onze organisatie? Stuur een mail of bel (06-22242324) even met Harald Faber.

Terug naar overzicht