Draaiboek Leerlingenvervoer
Kennis & Educatie
30. 01. 2017

Ov-trainingen in regio Noord-Veluwe en West-Brabant

Slechts 10% van alle reizen die in Nederland gemaakt worden wordt met het openbaar vervoer gemaakt. De auto, de fiets en te voet worden allemaal vele malen vaker gebruikt. Dit geldt voor alle Nederlanders en naar alle waarschijnlijkheid dus ook voor Wmo-consulenten. Maar wat als iemand die zelf bijna niet met openbaar vervoer reist daar andere burgers over moet vertellen en adviseren in een indicatiegesprek? Wat als deze persoon moet beslissen of iemand wel of niet met het openbaar vervoer kan reizen?

Om ervoor te zorgen dat een consult over voldoende informatie beschikt over het openbaar vervoer organiseert Forseti ov-trainingen.

Het openbaar vervoer is voor niet-gebruikers best complex. Hoe weet ik welke bus ik moet hebben? en hoe laat de bus gaat? hoe kom ik aan een kaartje voor de bus en waar moet ik uitstappen? Is de halte wel toegankelijk en zijn alle informatievoorzieningen begrijpelijk ook voor mensen met een mobiliteitsbeperking? Allemaal vragen die in onze ov-training voor Wmo-consulenten aan de orde komen. Ruim 50 Wmo-consulenten van de betrokken gemeenten hebben de training reeds gevolgd en reageerden enthousiast. De eyeopeners bij het zelf ervaren wat wel mogelijk is in het openbaar vervoer in hun regio gaf hen direct input en handvaten voor gesprekken met cliënten.

Het openbaar vervoer is lang niet voor iedereen geschikt, maar om dat te kunnen bepalen is het van belang om direct toepasbare praktische kennis te hebben over het openbaar vervoer. Onze ov-training aan consulenten voorziet in deze kennis.

Terug naar overzicht
scroll