Kennis & Educatie
30. 01. 2017

Internationale kennis en ervaring

Het optimaliseren van vervoer is niet alleen een Nederlandse aangelegenheid. Met diverse delegaties is Forseti naar Zweden en Denemarken gereisd om in de praktijk te zien op welke wijze deze landen het vervoer organiseren.

Deze bezoeken hebben ons laten inzien dat het vervoer ook op andere wijze georganiseerd kan worden. Bijvoorbeeld doordat in deze landen verschillende vervoersregelingen succesvol gezamenlijk werden georganiseerd en uitgevoerd.

Naast het opdoen van kennis in andere landen brengt Forseti ook kennis uit Nederland naar internationale bijeenkomsten. Zo hebben we in 2016 deelgenomen aan een Europese kennisdag over doelgroepenvervoer en zijn we in hetzelfde jaar naar Colorado afgereisd om wereldwijde kennis en informatie aangaande het doelgroepenvervoer op te halen. In drie dagen tijd zijn we op hoog niveau bijgepraat over actualiteiten en ontwikkelingen die spelen binnen de wereld van vervoer en mobiliteit. Onderwerpen liepen uiteen van Uber tot Mobility as a Service (MaaS) en het actief betrekken van reizigers.

Wilt u meer weten over wat we daar hebben geleerd? Lees dan onze blogs die wij via CROW hebben verspreid. Zo delen we kennis met het gehele werkveld. De blogs staan op www.crow.nl/doelgroepenvervoer.

De belangrijkste les die geleerd is uit het internationaal vergaren van kennis luidt: doe het niet alleen maar werk samen met andere opdrachtgevers, reizigers en ondernemers en zorg dat je altijd bij de data kan als opdrachtgever zodat constante innovatie mogelijk blijft!

Terug naar overzicht