Artikelen
30. 01. 2017

Forseti wisselt kennis uit met internationale experts

Forseti is aangesloten op een internationaal netwerk van experts op het gebied van kleinschalig personenvervoer. Dit jaar bezochten wij bijeenkomsten in Stuttgart en Colorado. Van beide congressen hebben wij een blog bijgehouden.

In september zijn we bij de bijeenkomst van Transport Research Board geweest in de Verenigde Staten wederom over vraagafhankelijk vervoer. Daar waren meer dan 150 experts uit de VS en uit Europa. We hebben voor CROW drie blogs geschreven, voor elke congresdag één. Belangrijkste lessen zijn wat ons betreft: zorg dat je als overheid goede toegang hebt tot vervoersdata en samen moet werken om tot een goed aanbod te komen voor reizigers. Samenwerking gaat dan over openbaar vervoer, doelgroepenvervoer, reguliere taxi, nieuwe vervoersconcepten als Uber en Lyft en kleinschalige mobiliteitsoplossingen zoals vrijwilligersvervoer.

Lees het blog!

Eerder dit jaar wisselden wij met een twintigtal Europese experts in Stuttgart van gedachten. Wat zijn de uitdagingen in andere landen en welke lessen kunnen wij leren van anderen? Het blog dat we daarover geschreven hebben geeft dat allemaal weer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guy Hermans.

Terug naar overzicht