Blogs
24. 10. 2019

De week van Niels Smolders

Niels werkt al een aantal jaar bij Forseti als adviseur doelgroepenvervoer. Sinds 1 oktober besteedt hij enkele dagen in de week aan outsourcing. Met deze dienst neemt Forseti de uitvoerende werkzaamheden rondom leerlingenvervoer uit handen. Wat deze nieuwe rol inhoudt en hoe zijn week eruit ziet, lees je hier.

Zwart graag

Onder het genot van een kop koffie bekijk ik mijn mail en mijn weekplanning. Vanmiddag heb ik een afspraak bij een gemeente om te vertellen over outsourcing leerlingenvervoer. Dit soort bezoeken ga ik de komende tijd meer afleggen. Vaak adviseren we gemeenten bij aanbestedingen en inkoop, maar zijn gemeenten nog niet op de hoogte van de mogelijkheden die het outsourcen van leerlingenvervoer biedt. Terwijl het in veel gevallen een mooie oplossing kan zijn.

De tak outsourcing van Forseti is de afgelopen jaren organisch gegroeid. Dat ging veelal vanuit vragen uit de markt. Opdrachtgevers waar we een detachering vervulden, stelden ons de vraag of Forseti het gehele aanvraagproces en contractbeheer van het leerlingenvervoer kon verzorgen. Aangezien hiervoor alle kennis en ervaring aanwezig is verzorgen we dit graag. Inmiddels werkt een team van enthousiaste consulenten en contractbeheerders voor negen verschillende gemeenten. Op basis van deze ervaringen zien we dat deze dienstverlening voor veel gemeenten van toegevoegde waarde is en dat er potentie is voor uitbreiding. De gemeenten waar we voor werken zijn super tevreden en zeer te spreken over de samenwerking.

We merken dat klanten het ontzettend op prijs stellen dat we ze ontzorgen. Dat we snel kunnen schakelen, goed bereikbaar zijn en bovenal: kennis van zaken hebben.

Op dinsdag …

… bezoek ik een aantal locaties van een zorginstelling. Behalve deze accountmanagement rol, werk ik ook als adviseur bij diverse zorginstellingen. Daar houd ik me bezig met inkooptrajecten en verdere professionalisering van het WMO- en WLZ-vervoer.

Voor de instelling die ik vandaag bezoek ben ik bezig met een programma van eisen voor een nieuwe aanbesteding. Op locatie achterhaal ik de wensen van de opdrachtgever: Wat is belangrijk voor de cliënten? Welke voertuigen moeten beschikbaar zijn? Hebben de chauffeurs bepaalde opleidingen nodig? Wat zijn er verder voor wensen? Op basis van al deze informatie stel ik vervolgens een programma van eisen op dat later onderdeel uitmaakt van de vervoersovereenkomst.

De rest van de de week …

… lopen de werkzaamheden een beetje door elkaar. Voor Ons Tweede Thuis ben ik bezig het vervoer verder te professionaliseren. Alle locaties regelen zelf het vervoer. Wat er nog mist is een plek waar iedereen de benodigde informatie kan vinden. Zodoende ben ik bezig met het inrichten van een vervoersportaal waar alle informatie op een overzichtelijke manier voor iedereen vindbaar is.

Op donderdag heb ik een paar uurtjes gepland om te bellen. Om ons verhaal over outsourcing leerlingenvervoer te vertellen, moet ik bij de juiste mensen aan tafel komen en die contacten moeten worden gelegd. Tijdens zo’n gesprek spreken we over de manier waarop de processen omtrent het vervoer zijn ingericht. Daarnaast laat ik zien wat we op dit moment voor anderen gemeenten doen, wat onze werkwijze is en hoe de door ons gebruikte tool leerlingenvervoer.nu werkt.

Al voordat ik bij Forseti werkte …

… was ik actief in het doelgroepenvervoer. Zo hield ik me tijdens mijn vorige baan enkele jaren bezig met het beheer van contracten op het gebied van leerlingenvervoer en regiotaxi. Ook tijdens mijn studie had ik een bijbaan als chauffeur. Daar pluk ik nu zeker nog de vruchten van. Ik kan me hierdoor beter inleven in chauffeurs en leerlingen en dat is heel waardevol om mee te kunnen nemen in beleid of advies. Door die ervaring kan ik beter inschatten hoe iets in de praktijk uitpakt. Dat maakt dat ik goed kan schakelen tussen beleid en de uitvoering.

Aan het eind van de dag zit mijn werkweek erop. Na een potje tafelvoetbal met collega’s stap ik in de auto. Op naar het weekend!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van outsourcing voor uw organisatie? Niels praat u graag bij! Plan snel een afspraak met hem in.

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *