Actueel
12. 12. 2018

Rolstoelgebruikers

In de vernieuwde code VVR gaat de voorkeur er altijd naar uit dat de rolstoelgebruiker in een stoel in de rolstoelbus gaat zitten. Als dat niet kan, mag het vervoer in de rolstoel alleen plaatsvinden als de rolstoel voldoet aan de ISO-norm 7176-19 (botsproef). Dit type rolstoelen is te herkennen aan de haaksymbolen op het frame van de rolstoel:

Voldoet de rolstoel hier niet aan én kan de reiziger de overstap naar een stoel niet maken? Dan kan de reiziger helaas niet meer vervoerd worden.

Scootmobielen

Scootmobielen voldoen vrijwel nooit aan de ISO-norm en mogen daarom alleen als bagage meegenomen worden. Dat betekent dat de reiziger de overstap naar het voertuig moet kunnen maken.

Wat betekent dit voor de reiziger en voor u?

Het is van belang dat rolstoelgebruikers op tijd op de hoogte zijn van de nieuwe Code VVR. Ook moeten alle rolstoelen die binnen het doelgroepenvervoer worden gebruikt, voorzien zijn van de haaksymbolen. Het zou voor alle betrokkenen erg vervelend zijn als een reiziger onverhoopt niet vervoerd kan worden vanaf 1 juli aanstaande!

 

Terug naar overzicht